Nagelproducten

Er bestaat een enorme variëteit aan nagelproducten. Denk hierbij aan cosmetische middelen (om je nagels te versieren) en aan verzorgende producten (versterking van de nagels bijvoorbeeld). Er bestaat ook een derde categorie aan medicinale producten voor het verzorgen van nagels, maar daarvoor is het het beste naar een arts te gaan. Over de eerste twee categorieën staat hieronder wat meer uitleg, zodat je een betere keuze kunt maken voor de producten die jij nodig hebt om je nagels optimaal te kunnen laten zijn.

Coatings

Op het gebied van nagellaken en -coatings, is er volop keuze. Wat betreft coatings, kun je kiezen voor basislagen en toplagen. Deze coatings zijn transparant en je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen een base coat op je nagels aan te brengen. Als je kiest voor een base coat, nagellak en dan een toplaag, blijft je nagellak veel langer zitten. Soms zitten er in de coatings middelen om je nagels extra voeding te geven. Dit is een aanrader. Je sluit je nagels immers af, waardoor een goede basislaag extra belangrijk is.

Lakken

Qua nagellak is er een enorme keuze en kwaliteitsgraad. Sommige nagellak bladdert gelijk af, terwijl andere nagellak langer blijft zitten. Weeg hierin je keuze af, maar vaak loont het om iets meer te betalen voor een goede nagellak en niet elke dag je nagels opnieuw te hoeven lakken. Breng een toplaag aan om de houdbaarheid te verbeteren.

Nagellakremover

Nagellakremover maakt in feite de samenstelling van nagellak weer vloeibaar, zodat je die er vervolgens kan afhalen met een wattenschijfje of iets dergelijks. Nagellakremovers heb je zonder en met aceton. Die met aceton is veel agressiever, waardoor het verwijderen van de lak sneller gaat, maar de aceton in nagellakremover kan je nagels en vingers uitdrogen. Die zonder aceton is beter voor je nagels en nagelriemen, maar kost schoonmaken kost dan net iets meer tijd.

Oliën voor je nagels

Je hebt het vast weleens meegemaakt: de huid rondom je nagels slaat wit uit. Dat is een teken van uitdroging. Zorg daarom voor goede producten om de vochtigheid van je nagels en vingers te garanderen. Zo voorkom je ook scheurtjes en afbrokkelen die ook ontstaan door tekorten. In tegenstelling tot crèmes, doen oliën beter hun werk in het nagelbed en hydrateren ze je nagel beter en langduriger dan crèmes. Een aantal oliën bezit ook vitamines om het eiwitgehalte van je nagels weer op peil te brengen en ze daarmee gezonder te laten zijn.