Pedicure

Onze voeten hebben veel te verduren en verdienen daarom best wat aandacht. De één vindt het wassen en schoon houden van de voeten voldoende voetverzorging. De ander neemt geen genoegen met deze minimale verzorging en heeft meer nodig om voetklachten voor te zijn. Dit is vaak ook leeftijdsgebonden: hoe ouder je wordt, hoe meer aandacht je voeten nodig hebben.

Een persoonlijke voetanalyse

Voor zowel een verzorgende als een cosmetische behandeling kun je terecht bij de pedicure en soms ook bij een nagelstudio of nagelsalon. Je kunt ervoor kiezen om een voetenanalyse te laten maken. Middels een intakegesprek kunnen hierbij voetklachten worden vastgesteld. Er zijn diverse oorzaken voor klachten in voeten en benen, waarbij de pedicure je kan helpen. Toch bezoekt het gros van de mensen een pedicure om de voet verzorgd en schoon te houden.

Waar bestaat een behandeling uit?

De pedicure kan, afhankelijk van het persoonlijke behandelplan, uit diverse facetten bestaan. Bij een pedicurebehandeling wordt meer gedaan dan alleen nagels knippen. De voeten worden volledig in de watten gelegd middels een uitgebreide verzorging. Te denken valt aan het reinigen van de nagels en voeten of het behandelen van overmatig eelt, een likdoorn of een ingegroeide nagel. Deze handelingen zorgen voor een algehele reiniging. Door het uitvoeren van compleet onderhoud en ook de nazorg in acht te nemen, zul je nog jarenlang de vruchten plukken van gezonde voeten.

Medische pedicure

Bij het ontstaan van vreemde voetklachten of pijnlijke benen is het zeer raadzaam eens contact op te nemen met een medisch pedicure. Een deskundige blik kan je vaak verder helpen, al na een eerste afspraak. Wanneer je je voet overmatig belast door bijvoorbeeld intensief sporten, kan dit schadelijk zijn voor de voet. Ook met andere oorzaken zoals voetstandafwijkingen et cetera ben je bij de medische pedicure aan het juiste adres. Er zijn diverse medische praktijken die je van je voetproblematiek af kunnen helpen.

Is pedicure geschikt voor mij?

Een bezoek aan de pedicure, nagelsalon of nagelstudio is altijd een goed idee. Of je nu voor de zomerperiode mooie en verzorgde teennagels wilt hebben, of al jarenlang rondloopt op een pijnlijke voet. Kies een behandeling die aansluit bij jouw wensen en voeten. Ga daarnaast in gesprek met een specialist op pedicuregebied om je te laten informeren over wat aan te raden. Ieder mens is uniek, en dat geldt ook voor de voeten. Geef ze de aandacht die ze verdienen en wandel binnen de kortste tijd op prachtige, gezonde voeten de studio weer uit!

Pedicure

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Lelystad, Flevoland
  18-03-2024
 2. Velp, Noord-Brabant
  02-01-2024
 3. Hoek, Zeeland
  23-12-2023
 4. Loosdrecht, Noord-Holland
  12-10-2023
 5. Arnhem, Gelderland
  10-10-2023

Nieuwste beoordelingen

 1. Leiden, Zuid-Holland
  25-03-2024
 2. Emmeloord, Flevoland
  03-01-2024
 3. Hoorn, Noord-Holland
  15-10-2023
 4. Rockanje, Zuid-Holland
  06-10-2023
 5. Rockanje, Zuid-Holland
  26-08-2023

Meeste bedrijven per provincie

 1. 155 Zuid-Holland
 2. 128 Noord-Brabant
 3. 103 Noord-Holland
 4. 90 Gelderland
 5. 52 Overijssel

Nagelstudios uitgelicht