Handmassage

Op zoek naar een effectief middel tot ontspanning: kies dan eens voor een handmassage bij een nagelsalon of nagelstudio. Wellicht veel minder gebruikelijk dan een voetmassage, maar zeker zo gemakkelijk uit te voeren en zorgt ook voor het ultieme relaxgevoel. De handen staan gedurende de dag continu onder spanning en zijn actief. Daar is natuurlijk helemaal sprake van wanneer je een beroep beoefend waarbij je je handen veel gebruikt. Bedenk je maar eens wat je allemaal uitvoert met je handen… Juist, dat is ontzettend veel! Voor veel mensen in een samenleving waarin de computer steeds belangrijker wordt is de handmassage dus heel erg praktisch. Daarnaast heeft het bovendien ook een verlichtende werking op je handen.

De geur van lavendel

Een handmassage is eigenlijk altijd ontzettend prettig voor de ontvanger. Na een drukke dag, een vervelende situatie thuis of op het werk, maar ook om gewoon even volledig tot rust te komen. Een massage is bij uitstek een middel om weer even tot jezelf te komen. Bij een handmassage gebruikt de masseur zo goed als altijd massageolie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen lavelndel, calendula of wilde rozen massageolie. Natuurlijk is dit per salon verschillend en is het raadzaam navraag te doen over de aangeboden massageoliën. 

Een toegankelijke vorm van masseren

Kent je dat? Toe aan een heerlijke massage, waardoor je je helemaal zen en ontspannen voelt. Vaak heerst het idee dat je hierbij veel kleding uit moet trekken. Onzin natuurlijk, want een massage kan ook gegeven worden op je handen en is minstens zo prettig. Het zorgt voor soepele gewrichten en is stimulerend voor de doorbloeding. Bovendien is het een groot voordeel dat hij aan iedereen gegeven kan worden, zonder daarvoor eerst een bepaalde houding aan te nemen. Ook worden handmassages ingezet op de werkvloer. Doel van de werkgever is hierbij dat werknemers even volledig tot rust kunnen komen, om vervolgens hun werk weer op te pakken vol nieuwe energie.

Toegepaste massagetechnieken

Handmassages worden door vrijwel iedereen als prettig ervaren. Om een ontspannen gevoel te creëren kunnen diverse massagetechnieken worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan cirkelen, de duimrol, effleurage, schommelen of vederlicht strijken. Bij het masseren van de handen wordt vooral de effleuragetechniek gebruikt. Deze techniek bestaat uit een strijkbeweging waarbij het lichaam (en in dit geval de handen) worden afgetast. Wanneer de masseur gespannen gebieden in de hand ontdekt, zal hij hier extra aandacht aan besteden. Doordat er weinig druk wordt gezet door de masseur, voelt deze techniek zacht aan. Een ontspannen en bovenal laagdrempelige manier van masseren dus, die handmassage!

Handmassage

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Opheusden, Gelderland
  09-03-2024
 2. Strijen, Zuid-Holland
  27-02-2024
 3. Woerden, Utrecht
  30-12-2023
 4. Beilen, Drenthe
  08-08-2023
 5. Amsterdam, Noord-Holland
  26-06-2023

Nieuwste beoordelingen

 1. Leiden, Zuid-Holland
  25-03-2024
 2. Waarder, Zuid-Holland
  11-12-2023
 3. Rockanje, Zuid-Holland
  06-10-2023
 4. Rockanje, Zuid-Holland
  26-08-2023
 5. Rockanje, Zuid-Holland
  17-08-2023

Meeste bedrijven per provincie

 1. 153 Zuid-Holland
 2. 132 Noord-Brabant
 3. 106 Noord-Holland
 4. 90 Gelderland
 5. 48 Overijssel