Manicure

Een manicure is simpelweg een andere term voor handverzorging. Voornamelijk de vrouw vindt het van groot belang om hier aandacht aan te schenken, maar uiteraard is een manicure ook geschikt voor mannen. Een manicure gaat voornamelijk over het behandelen van de vingernagels, maar er wordt ook voldoende tijd besteed aan de handen. Na een manicure zien je handen er (weer) representatief en verzorgd uit!

De kracht van handverzorging

Bij manicure wordt vaak meteen gedacht aan vingernagels. Het komt misschien als een verrassing, maar dit is niet geheel terecht! Uiteraard wordt er veel aandacht geschonken aan de nagels, maar ook de handen nemen een belangrijke plaats in. Zo kun je tijdens een manicure je handen laten reinigen en in laten smeren met verzorgende lotions en crèmes om de gezondheid van de huid te herstellen. Ook behoort een ontspannende handmassage of paraffinebehandeling tot de mogelijkheden!

Speciale aandacht voor je vingernagels

De behandelingen voor je nagels kunnen variëren. Vaak wordt in ieder geval een bepaalde basis toegepast wanneer je je nagels laat doen. Deze basisbehandeling bestaat uit onder andere het knippen en vijlen van de vingernagels, het terugdringen van nagelriemen, eventueel aangevuld met een likje nagellak. Meestal worden de nagels en vingers ontdaan van eelt en/of losse velletjes. Een nagelspecialist gebruikt hiervoor speciale nagelproducten.

Manicure+

Als je in de nagelstudio bent, kun je ook besluiten om nog net iets extra’s toe te voegen aan je manicurebehandeling. Kies bijvoorbeeld eens voor kunstnagels! Vaak kun je al tegen een minimale meerprijs prachtige nagels laten zetten. De keuze is divers: laat je informeren over alle mogelijkheden van bijvoorbeeld gel-, BIAB- of acrylnagels

Verschillende soorten manicure

Eerder genoemde manicuremogelijkheden zijn nog maar een tipje van de manicuresluier. Naast de geschetste basismanicure is er nog veel meer mogelijk. Te denken valt aan een French manicure of de reverse French manicure. Ook de spa-manicure, de hotstonemanicure en de gelmanicure zijn populair. Laat je informeren door een specialist en ontdek wat het beste bij jou past.

Waar vind ik de dichtstbijzijnde nagelstudio?

Een manicure vinden bij jou in de buurt is niet zo lastig. Veel manicures beschikken over een eigen nagelstudio of vormen een onderdeel van een schoonheidssalon. Ook in badhuizen en thermen zijn vaak manicures in dienst om jou te verzorgen van een ontspannende behandeling.

Manicure

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Strijen, Zuid-Holland
  27-02-2024
 2. Panningen, Limburg
  02-01-2024
 3. Velp, Noord-Brabant
  02-01-2024
 4. Woerden, Utrecht
  30-12-2023
 5. Hoek, Zeeland
  23-12-2023

Nieuwste beoordelingen

 1. Nieuw-Beijerland, Zuid-Holland
  22-02-2024
 2. Lochem, Gelderland
  22-01-2024
 3. Emmeloord, Flevoland
  03-01-2024
 4. Spijkenisse, Zuid-Holland
  29-12-2023
 5. Waarder, Zuid-Holland
  11-12-2023

Meeste bedrijven per provincie

 1. 10 Zuid-Holland
 2. 10 Noord-Holland
 3. 6 Overijssel
 4. 6 Noord-Brabant
 5. 5 Friesland

Nagelstudios uitgelicht