Nagelstickers

Met nagellak alleen kun je prachtige nail art maken, maar om je horizon te verbreden bestaan er sinds een aantal jaar ook nagelstickers. Nagelstickers zijn er in alle vormen en maten, en een manier om vrij gemakkelijk de mooiste designs te kunnen maken.

In alle vormen en maten

Er is een gigantisch aanbod aan nagelstickers en bij heel veel winkels kun je ze vinden: van je lokale drogisterij tot en met internetwinkels gespecialiseerd in alleen nagelstickers. Online is het aanbod natuurlijk het grootst en word het je wat gemakkelijker gemaakt om precies te vinden wat je zoekt. Zoek je een pandabeer in bamboebos? Online is deze verkrijgbaar. Natuurlijk kun je ook minder aparte designs vinden, zoals bloemetjes of regenbogen. Nagelstickers heb je in 2D of 3D. 2D betekent dat ze plat zijn, terwijl 3-dimensionale stickers ook diepte tonen. Denk hierbij aan een diamantje, een bolletje of een bloempje.

Verschillende type stickers

Het meest voorkomende type stickers zijn de losse stickers met een zelfklevende achterkant. Deze haal je los en breng je aan. Een andere type sticker is een strookje (bijvoorbeeld een golvende of een sierlijke lijn) waarvan je een stukje afknipt. Deze moet je op maakt knippen en vervolgens met de zelfklevende achterkant op je nagels aanbrengen. Tenslotte heb je ook nagelstickers van acryl, gel of metaal. Deze moet je met nagellijm aanbrengen. Het klinkt moeilijker dan het is, maar je hebt dus wel nagellijm nodig die je niet bij zelfklevende stickers hoeft te hebben.