BIAB-nagels (Builder In A Bottle), wat is het?

03/08/2021   |   11/02/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: technieken

Laat jij regelmatig jouw nagels doen? Dan heb je inmiddels vast al wel gehoord van BIAB-nagels of BIAB nails. BIAB is een relatief nieuwe trend, die steeds populairder wordt. BIAB staat voor Builder In A Bottle, maar wat is het eigenlijk precies? In dit artikel geven we informatie over deze nagellaktechniek, leggen we uit wat de behandeling inhoudt en vertellen we wat zo'n BIAB-behandeling kost.

Wat is BIAB?

BIAB is een treament of behandeling van de eigen nagel. Het is dus, in principe, geen kunstnagel (al kun je de techniek wel gebruiken om de nagels een klein stukje te verlengen). Het goedje waarmee je je nagel behandelt, wordt gebruikt om de eigen nagel te verstevigen. Andere termen die je ook weleens hoort zijn Rubberbase en RIAB (Rubber In A Bottle).

BIAB-nagels in verhouding tot gel- en acrylnagels

Qua verschijning zal je waarschijnlijk geen verschil zien met gel- en acrylnagels. Om te begrijpen wat het resultaat van BIAB is, plaatsen we het in perspectief. BIAB-nagels zijn na een behandeling dikker dan gellaknagels, maar dunner dan acrylnagels. BIAB wordt door sommige ook wel omschreven als de perfecte combinatie van acryl- en gelnagels. Acrylnagels blijven erg goed zitten, maar moeten er afgeveild worden, waardoor er schade kan optreden aan de eigen nagel. Gellak blijft daarentegen slechts 2 of 3 weken mooi zitten. Het fijne aan BIAB-nagels is dat ze erg goed blijven zitten, maar dat je het materiaal er wel af kunt soaken, waardoor het er niet afgevijld hoeft te worden. Je eigen nagels raken dus niet beschadigd.

BIAB combineren met Gellak

Het is mogelijk om BIAB te combineren met gellak, maar meestal is dat niet nodig. BIAB is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je toch iets anders? Dan kun je een gellak laag aan laten brengen over de BIAB-behandelde nagels.

BIAB nagels

Hoelang duurt een behandeling?

Voordat de treatment aangebracht wordt, dien je je nagels voor te bereiden. Daarom wordt een BIAB-behandeling vaak gecombineerd met een manicure. Zorg dat de nagelriemen naar achter zijn geduwd, knip de nagels netjes kort en in vorm, vijl ze eventueel bij, verwijder eventuele nagellak resten en maak ze goed schoon. In totaal duurt een behandeling ongeveer 60 tot 90 minuten.

Hoelang blijven BIAB-nagels mooi?

Meestal wordt er gesproken over drie tot vijf weken, omdat je nagel natuurlijk door blijft groeien. Indien gewenst kun je de behandeling herhalen en de nagels opvullen. Echter, als er erg grote beschadigingen optreden dien je de BIAB te (laten) verwijderen, omdat het uitgroeien meerdere maanden in beslag neemt. BIAB kun je trouwens ook zelf verwijderen met een zogenaamde soak off kit.

Hoeveel kost een behandeling?

Een nude behandeling, dat wil zeggen zonder extra nagellak, kost ongeveer 35 tot 50 euro. Wil je een kleurtje aan laten brengen? Dan kost de gellak ongeveer 10 euro extra. Ook als je gebruik wilt maken van de kleine verlenging die BIAB mogelijk maakt, betaal je ongeveer 10 euro extra. Uiteraard verschillende tarieven per salon, dus als je zeker wilt weten wat jouw behandeling gaat kosten, dan is het verstandig om van te voren goed te informeren.

Kun je overal terecht voor een BIAB-behandeling?

Niet iedere nagelsalon voert BIAB-behandelingen uit, al worden het er wel steeds meer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die de salons bij jou in de buurt bieden? Neem dan van te voren contact op.