Nagelbijten en kunstnagels

Nagelbijten is een groot probleem. Ongeveer een kwart van de jongeren doet aan nagelbijten en komt hier maar moeilijk vanaf. Vooral meisjes schamen zich vaak behoorlijk voor hun handen, maar ook voor jongens kan het heel vervelend zijn. De nagels vormen een soort beschermende laag op de vingertoppen en door het bijten kun je hier behoorlijk veel last van krijgen.

Gevolgen van nagelbijten

Als gevolg van het nagelbijten kunnen er ontstekingen onder de nagel ontstaan. Het kan leiden tot een afwijkende stand van de kaken en slijtage van het gebit. Boven heb je een grotere kans om ziek te worden, omdat via de nagels bacteriën direct in je mond komen. Mensen gaan vaak nagelbijten als ze gestrest, gespannen of verveeld zijn. En kunnen hier niet eenvoudig mee stoppen. Kunstnagels kunnen hierbij helpen.

Kunstnagels en nagelbijten

Een goed hulpmiddel bij het stoppen met nagelbijten zijn kunstnagels. Het is namelijk van belang dat de gewoonte van het nagelbijten wordt doorbroken en kunstnagels helpen hierbij. De kunstnagels kun je laten zetten bij een nagelstudio of nagelsalon bij jou in de buurt. Heb je je nagels heel ver afgebeten, dan zijn kunstnagels nog steeds prima te plaatsen. Er worden, zeker in het begin, geen hele lange nagels geplaatst. Omdat je eigen nagels door het bijten heel kort zijn, kunnen ze geen lange kunstnagel verdragen. Na twee weken is het nagelbed alweer iets gegroeid en mag je kiezen voor een wat langere kunstnagel.

Het beste kun je dan kiezen voor Acrylnagels, want deze zijn extra hard en heel moeilijk kapot te bijten. De nagelstylist kan je hierin ook goed adviseren. Doordat kunstnagels van heel andere structuur zijn, is dit hopelijk een goede reminder bij het bijten.

Ook voor mannen!

Ook mannen kunnen gebruik maken van kunstnagels om van het nagelbijten af te komen. Er wordt hierbij dan natuurlijk gekozen voor een natuurlijk lijkende kunstnagel die niet al te lang is. Voor het stoppen met nagelbijten worden er bij nagelstudio’s vaak speciale arrangementen aangeboden. Hierbij worden in de eerste sessie de nagels geplaatst en mag je om de week terug komen voor controle. Af en toe worden de kunstnagels, indien nodig, bijgewerkt en bijgevuld. Intussen wordt het nagelbijten ontmoedigd door de "vreemde" kunstnagel en heeft je eigen nagel de kans om te herstellen van het kloven.