Wat zijn babyboom nagels (French ombre / fade)?

01/04/2022   |   01/04/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je je nagels laten doen en gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke look? Dan zijn babyboom nagels misschien iets voor jou! De babyboom look heeft iets weg van een French manicure en wordt daarom ook wel French fade of French ombre genoemd. In dit artikel leggen we je uit wat babyboom nagels zijn, wat het verschil is tussen babyboom nagels en French manicure en zetten we een aantal varianten van babyboom nagels voor je op een rijtje.

Wat zijn babyboom nagels?

Een traditionele babyboom nagel heeft een lichtroze tint, die langzaam overloopt in een witte tip. Omdat de look een natuurlijke kleur en een rustig kleurverloop heeft, zien jouw nagels er natuurlijk uit.

Babyboom nagels

Wat is het verschillen tussen French manicure en babyboom nagels?

Net als bij de traditionele French manicure wordt er in de basis gebruik gemaakt van lichtroze en wit. In plaats van de strakke scheidingslijn tussen de twee tinten, oftewel een smile line, lopen de twee tinten organisch in elkaar over. Vandaar dat babyboom nagels, ook wel French fade of French ombre worden genoemd.

Wanneer kies je voor babyboom nagels?

Babyboom nagels zijn geschikt voor iedere gelegenheid en passen, net als een French manicure, bij iedere kledingstijl. Je hoeft je met deze look geen zorgen te maken of jouw outfit wel of niet bij jouw nagels past. Babyboom nagels zijn een goede keuze als je fan bent van verzorgde nagels, die niet alle aandacht trekken. Wellicht heb je een bepaald beroep, waarbij opvallende nagels niet goed passen of hou je gewoon weg niet van felle kleuren en glitters. Laat je voor de eerste keer nagels zetten? Ook dan zijn babyboom nagels een goede keuze. Zo kom je erachter of het wel of niet bij jou past.

Babyboom nagels kun je laten zetten op verschillende nagelvormen en -lengtes. Van lange stillettonagels tot korte, ronde nagels. Kies voor de vorm en stijl waar jij je goed bij voelt.

Verschillende varianten

Bevallen babyboom nagels jou erg goed en heb je zin om te experimenteren? Versier jouw babyboom nagels dan met glitters, steentjes of nail art. Je kunt ook kiezen voor een ander kleurtje of een keuze maken tussen glanzende of matte nagels. Je hoeft trouwens niet meteen alle nagels te lakken, maar kunt ook kiezen voor een accentvinger aan iedere hand.

We hebben een aantal varianten van babyboom nagels op een rijtje gezet:

Reverse babyboom nagels

Net als bij de omgekeerde French manicure, oftewel de reverse French manicure, is het mogelijk om de basiskleuren om te draaien. Een reverse babyboom nagel begint met de witte kleur die langzaam overloopt in een lichtroze tip. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere tint. Wellicht ben je op zoek naar een opvallende look, vanwege een feestdag of een andere gelegenheid. Laat dan jouw babyboom nagels zetten aan de hand van een bepaald thema. Denk aan bijvoorbeeld aan halloween, kerst de zomer of een bruiloft.

Babyboom nagels met lace (kant) effect

Deze look gebruikt de klassieke kleuren, maar enkele (of alle) nagels zijn voorzien van lace, oftewel kant. Een subtiele toevoeging voor net dat beetje extra, zonder dat het al teveel opvalt. Deze manier van nailart kan worden toegepast op iedere vorm nagel. Van een ronde natuurlijke nagel vorm tot een square nagel vorm, zoals te zien is op de foto.

babyboom nagels lace kant

Neon en felgekleurde babyboom nagels

Felgekleurde neon nagels zijn perfect voor een heerlijke zomer of een avondje uit. Neon tinten passen bovendien bij de meeste outfits. Het is dus niet moeilijk om kleding te vinden die bij jouw neon babyboom nagels passen. Van een casual ripped jeans met witte top tot een little black dress.

neon roze babyboom nagels

Gekleurde babyboom nagels

Hou jij van kleur? Combineer dan de meest uiteenlopende kleuren tot gekleurde babyboom nagels. Vervang de natuurlijke tinten van de traditionele babyboom nagels, door andere kleuren. Op die manier creëer je een uniek effect. Bijvoorbeeld een effect van donkerrood naar lichtrood of van babyblauw naar lila.

Ombre nails kleur

Babyboom nagels accentnagels

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende stijlen door elkaar te gebruiken en de babyboom nagels als accent te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een taupeachtige tint als basis en kies voor een paar babyboom nagels ter afwisseling. Kies jij voor een symmetrische look of juist niet

Verticale ombre

Meestal als er wordt gekozen voor babyboom nagels, loopt de kleur over van onder naar boven (van de tip naar de onderkant van de nagel). Wil je een keer iets anders proberen? Ga dan voor de verticale ombre, waarbij de kleur van links naar rechts overloopt.

Verticale ombre nagels

Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn geen vaste regels als het bij het uitkiezen van babyboom nagels. Klassieke babyboom nagels geven een nette en verzorgde natuurlijke uitstraling en zijn uitermate geschikt als je geen behoefte hebt aan opvallende gelnagels met versieringen en/of felle kleuren. Als je wel van een extravagante look houdt, zijn er ontelbaar veel variaties.