Hoeveel verdient een nagelstylist?

Voor een gala, een chique feest of een lekker diner is het vaak fijn om er prachtig uit te zien en daarbij horen uiteraard ook je nagels. Velen brengen daarom eens in de zoveel tijd een bezoek aan de nagelstyliste, om hun nagels tot in de puntjes te verzorgen. Sommige mensen gaan niet eens voor een bijzondere gelegenheid, maar gewoon omdat het ontspannende behandeling is en ze hun nagels graag mooi willen laten verzorgen. Meer informatie over wat een nagelstylist allemaal doet, wat het werk precies inhoudt en hoeveel een nagelstylist verdient, lees je in onderstaand artikel.

De functieomschrijving van een nagelstylist

Zoals de naam al aangeeft, is een nagelstylist iemand die een expert is in het verzorgen van en het creëren van prachtige nagels. Bij een nagelstylist kun je je nagels laten verzorgen, veilen en mooi laten lakken. Verder zijn er nog eindeloos veel technieken die een nagelstylist kan gebruiken om de nagels mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld acrylnagels, gelnagels, nail art en een French manicure. Bij nailart wordt er onder andere gebruik gemaakt van leuke printjes, lijnen, glitters of kleine steentjes om de nagels te versieren en bij de French manicure wordt de natuurlijke nagel nagebootst door middel van witte nagelrandjes en een doorzichtige nagellak.

Werkzaamheden van de nagelstylist

Om deze mooie nagels te creëren en de klanten tevreden te stellen, zijn er een groot aantal werkzaamheden die de stylist moet kunnen uitvoeren. Allereerst moet een nagelstylist de natuurlijke nagels kunnen behandelen, acrylnagels kunnen zetten, nagels kunnen lakken en veilen, beschadigde nagels herstellen en gel- of acrylnagels kunnen verwijderen. Naast deze werkzaamheden met betrekking tot de nagels zijn er ook nog werkzaamheden zoals contact met de klanten, registratie en administratie en kassawerkzaamheden die van belang zijn.

Wat verdient een nagelstylist

Hoe word je nagelstylist?

Nagelstylist is een vrij beroep, dat betekent dat iedereen het werk mag uitvoeren, zonder enige opleiding. Toch hebben nagelstylisten vaak een opleiding gedaan in de richting van de uiterlijke verzorging, zoals schoonheidsspecialiste, manicure of kapper. Het komt dan ook voor dat nagelstylisten hun werk combineren met werk als kapper of schoonheidsspecialiste. Als nagelstyliste zijn er wel een aantal certificaten die je kunt halen via een cursus of een opleiding om aan te tonen dat je bekwaam bent in je vak. Het halen van certificaten kan handig zijn als je op zoek gaat naar vacatures als nagelstyliste. Er zijn diverse opleidingen van de NHA zoals Nail Art, Eigen Nagelstudio Starten en Nagelstyling om je te specialiseren in deze branche. Bij een aantal cursussen leer je praktijkzaken die betrekking hebben tot de nagels, zoals verschillende technieken en producten die gebruikt kunnen worden.

Wat is het salaris van een nagelstylist?

Het salaris van een nagelstylist is moeilijk te bepalen, omdat veel nagelstylisten parttime werken (bijvoorbeeld in de avonduren) en eigen baas zijn. Hun inkomen is afhankelijk van wat ze uitgeven aan materialen en andere lasten. De hoogte van het inkomen wordt ondere andere bepaalt door het aantal specialisaties dat men uit kan voeren, de markt waarop de specialist zich richt en het soort klanten dat in hun salon komt. Meestal verdient een nagelstylist maximaal zo'n € 2.000 bruto per maand gebaseerd op een fulltime baan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel. Dit zijn bekende nagelstylistes die ook nagels verzorgen van bekende Nederlanders.