Nagelstudio benodigdheden

Je werkt al een hele tijd als nagelstylist in dienst bij een nagelstudio en hoe leuk en gezellig je je collega’s ook vindt, eigenlijk droom je ervan om voor jezelf te beginnen. Of je hebt pas een opleiding afgerond als nagelstylist en je zou ergens in dienst kunnen gaan, maar nog liever begin je meteen als zelfstandig nagelstylist. Zo bepaal je je eigen werktijden, je bouwt je eigen klantenkring op en je werkt echt voor je eigen verdiensten. Waar moet je allemaal aan denken als je je eigen nagelstudio begint en welke benodigdheden heb je allemaal nodig voor een eigen nagelstudio?

Werkruimte

Natuurlijk heb je al wel een aantal spulletjes in huis waarmee je als nagelstylist al enigszins aan de slag kunt. Je hebt immers niet voor niets voor dit vak gekozen en besloten dat je zelfstandig aan de slag wilt. Als je echt een nagelstudio wilt beginnen heb je best veel benodigdheden nodig, maar het begint allemaal met het regelen van de werkruimte. Het eenvoudigste is natuurlijk om vanuit huis te werken. Zorg dan wel dat je een kamer reserveert voor je werk als nagelstylist. Zorg dat deze ruimte netjes en hygiënisch is. Maak de ruimte warm en gezellig. De ruimte moet professioneel zijn, maar de klant moet zich er ook goed thuis voelen voor een ontspannende behandeling.

Je kunt ook een ruimte huren. Het nadeel is natuurlijk dat dit veel duurder is, maar het voordeel is dat je vaak beter gevonden wordt. Zeker als je ergens in het centrum je nagelstudio of nagelsaon vestigt, lopen mensen langs je zaak. Als je het goed doet, verdien je de kosten van de huur dubbel terug.

Een goede behandelstoel en tafel

Ruimte gevonden? Het eerste waar je nu naar op zoek moet gaan, is een goede behandelstoel en tafel. Jij en je klant moeten goed en comfortabel zitten tijdens de behandeling. Een goede stoel kan een behoorlijke investering zijn, dus neem hier de tijd voor. Bekijk ook eens of je er tweedehands een kunt aanschaffen. Tweedehands behandelstoelen hoeven helemaal geen slechte stoelen te zijn. Mensen verkopen ook behandelstoelen omdat ze zelf stoppen met hun salon of omdat ze een nieuwe stoel willen. Je bespaart zo als startende ondernemer een hoop geld. 

Overige benodigdheden

Natuurlijk heb je een hoop kleine materialen nodig zoals vijlen, aceton, nagellak, nagelknippers, maar ook lijm voor het aanbrengen van nepnagels en een UV lamp voor het aanbrengen van gelnagels. Het is verstandig om in het begin alleen de benodigdheden aan te schaffend die je direct nodig hebt. Vanaf dat moment kun je steeds meer bijkopen om de mogelijkheden voor klanten te vergroten.