Hoelang duurt een nagelbehandeling of manicure?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Voor verschillende gelegenheden zoals een chique diner, een feest of een bruiloft horen je nagels er piekfijn uit te zien. Echter, niet alleen voor speciale gelegenheden, maar ook in het dagelijks leven zijn je nagels je visitekaartje. Je kunt natuurlijk zelf je nagels bijhouden en lakken, maar je kunt dit ook door een nagelstyliste of manicure laten doen. In Nederland zijn er tegenwoordig veel verschillende nagelstylisten te vinden waar je je nagels kunt laten verzorgen, een French manicure kan laten doen of bijvoorbeeld gelnagels kunt laten zetten. Meer informatie over de verschillende behandelingen en de lengte hiervan, lees je in onderstaand artikel.

Een basismanicure

De gemakkelijkste en goedkoopste soort manicure die je kunt kiezen is de basismanicure, waarbij je nagels geveild worden, velletjes verwijderd worden en je nagels voorzien worden van een kleurloze lak. De manicure kost je gemiddeld € 15,- en je bent er ongeveer een half uur tijd mee kwijt. Deze basismanicure kun je vaak uitbreiden door middel van het toevoegen van een kleurlak of een French manicure, waarbij je kenmerkende witte randjes boven aan je nagels krijgt. Deze behandeling is iets duurder, rond de € 20.-, maar duurt nog steeds ongeveer dertig minuten. Als je de basismanicure aanvult met een paraffine, een soort kaarsvet, krijgen je handen een badje van warme olie waardoor je enorm zachte handen krijgt. Deze behandeling duurt door het badje meestal langer dan een basismanicure, zo’n 40 minuten.

Je nagels laten lakken met gellak

Gellak is een speciale nagellak die moet uitharden onder een LED of UV-lamp. Het lakken van je nagels met deze lak wordt meestal voorafgegaan door een standaard manicure, waarbij je nagels verzorgd worden. Het lakken van je nagels met deze gellak duurt ongeveer een half uur en je bent er zo’n € 25,- aan kwijt. Deze behandeling kan ook nog worden uitgebreid door een zogenaamde Protect & Peel methode, waarbij er een dun vliesje onder de lak wordt geplaatst om je nagels te beschermen. Voor deze behandeling ben je dan meestal een tientje extra kwijt en ben je zo’n 45 minuten bezig in de salon.

Hoelang duurt een nagelbehandeling

Het plaatsen van gelnagels of acrylnagels

Niet alleen kun je bij een nagelbehandeling je nagels laten verzorgen, maar ook kun je er voor kiezen om gelnagels of acrylnagels te laten zetten. Deze twee typen nagels lijken heel erg op elkaar, maar waarbij gelnagels onder een lamp moeten om uit te harden, zijn acrylnagels gemaakt van poederstof die vanzelf uithardt. Voor het plaatsen van deze nagels ben je meestal rond de € 60.- kwijt en de behandeling duurt gemiddeld een uur.

Manicure en pedicure

Niet alleen de nagels aan je handen, maar ook je teennagels dienen goed verzorgd te worden. Bij een groot aantal nagelsalons kun je daarom je manicure combineren met een pedicure, waarbij je voeten en je teennagels behandeld worden. Je teennagels worden hierbij ook geveild en gelakt, waardoor deze behandeling aanzienlijk langer duurt dan een basismanicure. Voor deze combinatie behandeling ben je meestal zo’n 75 minuten kwijt.