Wat kost een nagelbehandeling of manicure?

Tegenwoordig zijn nagelstylisten en manicures door het hele land te vinden en kun je in vrijwel elke stad terecht voor een behandeling van je nagels. Je nagels zijn namelijk je visitekaartje, zowel voor privé gelegenheden als voor professionele werkgelegenheden. Bij verschillende salons in Nederland kun je een groot aanbod aan soorten behandelingen vinden. Zo zijn er algemene verzorgende behandelingen en ook kun je meerdere soorten kunstnagels laten plaatsen. Welke behandelingen zijn er allemaal bij de manicure? Wat kun je bij zo’n soort behandeling verwachten? Hoeveel kosten deze behandelingen?

De basismanicure en uitbreidingen

De meest algemene soort manicure die je kunt krijgen in een nagelsalon is de basismanicure. Bij deze behandeling worden je nagels verzorgd door middel van het vijlen, bijwerken van de nagelriemen en het verwijderen van velletjes bij de nagels. Nadat je nagels en je handen, met soms een handmassage, zijn verzorgd, krijgen je nagels een kleurloze lak. Deze basismanicure kost je gemiddeld € 15,-, wat het een van de goedkoopste vormen van manicure maakt. Als je een ander type nagellak wilt, zoals een gekleurde lak of een French manicure waarbij je een kenmerkend wit randje aan het einde van je nagels krijg, kun je dit bij de salon vragen en wordt de basismanicure hiermee uitgebreid. De behandeling wordt hierdoor wel iets duurder, namelijk een bedrag rond de € 20,-.

Een paraffine behandeling toevoegen aan de basismanicure

Naast verschillende lakken die je kunt toevoegen aan een basismanicure, kun je de verzorging van je nagels ook nog een extra boost geven door een behandeling met paraffine. Je handen krijgen tijdens deze behandeling een badje van warme olie, dat na het afkoelen zal uitharden en een laagje om de huid vormt. Bij deze behandeling wordt er vervolgens ook wat plastic om de handen gewikkeld, zodat de paraffine optimaal zijn werk kan doen en de doorbloeding van de hand stimuleert. Doordat je bij deze behandeling een extra badje krijgt duurt deze iets langer en is deze ook wat duurder dan een basismanicure: ongeveer € 30,-.

Het plaatsen van gelnagels

Gelnagels zijn een van de type kunstnagels die je kunt laten zetten bij een nagelsalon. Deze nagels bestaan uit een harde gel, die via een UV-lamp wordt uitgehard. Gelnagels zijn er in talloze varianten te verkrijgen; natuurlijk nagels, een verlenging van de nagels, verschillende sjablonen en motieven zijn op gelnagels te verkrijgen. De kosten van deze nagels verschillen dan ook per variant die je laat zetten. Voor een set gelnagels ben je meestal € 40,0 kwijt en voor een set inclusief verlengingen van je nagels moet je € 60,- betalen. Als je geen natuurlijke nagels wilt, maar een bepaalde nail art of figuur op je nagels zal je waarschijnlijk ook moeten bij betalen en zo’n €50 moeten neerleggen, wat kan variëren tussen bepaalde soorten.

kosten nagelstudio

Acrylnagels

Naast gelnagels heb je bij veel salons ook de mogelijkheid om acrylnagels te laten plaatsen. Deze lijken heel erg op elkaar maar de plaatsing hiervan is toch verschillend. Acrylnagels worden namelijk gemaakt door een poederstof te mengen met acrylvloeistof, die na plaatsing vanzelf uithardt, waardoor er geen UV-lamp benodigd is. De kosten van acrylnagels zijn vaak gelijkwaardig aan gelnagels en variëren tussen de € 40,- en de € 60,-. Natuurlijk kunnen deze kosten verschillen per salon en het type acrylnagels dat wordt geplaatst.