Nagels lakken: dit zijn de nagellaktrends voor 2022

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Trends komen en gaan, maar soms blijven ze langdurig bestaan! Ook op het gebied van nagels werkt dat zo. Toch zal je in dit artikel een aantal trends vinden die in 2022 echt nieuw zijn. Als nagelsalonhouder is het goed om nagellaktrends te kennen, zodat je ze toe kunt passen als een klant erom vraagt. Wil jij zelf je nagels lakken, maar weet je niet welke nagellakkleuren trendy zijn in 2022? Wij hebben de nagellaktrends voor 2022 voor je op een rij gezet.

Tip: Ga je zelf aan de slag? Neem dan voldoende tijd! We zijn altijd druk en bijna allemaal verslaafd aan onze smartphone: we appen, maken selfies en gebruiken ze zelfs als we online een autoverzekering afsluiten. Echter, het is belangrijk dat je je net gelakte nagels voldoende tijd om te drogen. Leg die telefoon dus even weg! Hier lees je meer over de droogtijd van nagellak.

Meerdere kleuren nagels

De sleutel van deze trend is dat je ervoor moet zorgen dat de nagellakkleuren die je kiest elkaar goed aanvullen. Of je nu kiest voor een kleurenverloop of voor kleuren die tot hetzelfe palet behoren. Een voorbeeld van een verloop is het gebruik van verschillende tinten van een specifieke kleur, bijvoorbeeld rood. Als je meerdere kleuren uit een palet wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je thema's als neon of pastel kiest voor de perfecte harmonie.

pastel nagellak 

Niet-overeenkomende handen

Deze trend is gedurfd, want iedere hand zal er anders uitzien. Om je handen toch met elkaar te laten matchen, lak je één of twee nagels van iedere hand in dezelfde kleur (of hetzelfde patroon).

Niet overeenkomende handen nagellak

Glanzende neutralen

Je hebt celebs als Lily Collins en Camila Marrone misschien al zien rocken met deze strakke en eenvoudige trend. Je kunt een semi-transparante variant kiezen voor een natuurlijke en vrouwelijke look of voor een ondoorzichtige variant om de kleur meer te laten uitkomen. De truc van deze trend is om een natuurlijke vorm met een glanzende afwerking te creëren.

Nagellak beige glans

Dierenprints

Dierenprints zijn al langer een trend. Ze zijn natuurlijk en hebben een abstracte uitstraling. Versterk de dierenprints door te spelen met de basiskleur, de kleur van andere nagels en door heldere complementaire kleuren te gebruiken. Denk aan felroze voor het trendy nageldesign met koeienprint of misschien zelfs een maagdenpalmtint in de geest van de Pantone-kleur van het jaar.

Nagels dierenprint

Negatieve ruimte (negative space)

Negatieve ruimte (negative space) verwijst naar het ongeverfde deel van een nagel. Er zijn geen regels als het gaat om deze freestyle-trend. Je kunt de lijnen schilderen zoals je wilt en het er abstract en kleurrijk uit laten zien.

Negative space nagel

Bladgoud

Een subtiel vleugje goud voegt glamour toe aan elk nagelontwerp en is al door onder meer Vanessa Hudgens gedragen. Bladgoud zal in 2022 nog populairder worden. Het heeft ongedefinieerde randen om het die moderne, ongedaan gemaakte look te geven. Je kunt het ook verwachten in de vorm van vlokken of marmerpatronen.

Nagels bladgoud

Minimalistische afwerking

Een dunne strook kleur langs de nagelriem of -tips kan je dat kleine accent geven dat je zoekt. Kies voor felle tinten, metallics, verlopen of zwart-wit. Trek met een dunne voeringborstel een nauwelijks aanwezige lijn in één beweging bovenop een nude-basis.

Nagels reverse french pedicure geel