Hoelang moet nagellak drogen?

03/05/2021   |   11/02/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Lak jij je nagels regelmatig zelf? Dan heb je jezelf deze vraag waarschijnlijk al vaker gesteld. Hoelang moet je je nagels nou eigenlijk écht laten drogen. Wij geven je meer informatie over de droogtijd van nagellak.

Droogtijd van quick dry en reguliere nagellak

Het is je vast al eens overkomen: beschadigde nagels net nadat je ze gelakt hebt. Je was in de veronderstelling dat de nagellak al helemaal opgedroogd was, maar nu zie je een half uur later alweer de eerste beschadigingen. Ben je toch weer te snel geweest en heb je je nagels niet lang genoeg laten drogen? Hoelang het drogen daadwerkelijk duurt is afhankelijk van het soort nagellak dat je gebruikt.

  • Quick dry nagellak: deze nagellak droogt extra snel op. Wel zo fijn als je niet zoveel tijd hebt natuurlijk. Deze nagellak heeft ongeveer 30 seconde tot 2 minuten nodig om te drogen. Quick dry nagellak beschadigd over het algemeen helaas wel wat sneller dan normale nagellak
  • Reguliere nagellak: reguliere nagellak droogt op in ongeveer 3 tot 5 minuten. De nagellak is dan stootvast. Dat wil dus niet zeggen dat je nog niet op hoeft te passen. De nagellak doet er namelijk meerdere uren over om volledig uit te harden.

Nagellak droogtijd

Beschadigingen voorkomen

Goed laten drogen is een belangrijke factor als je beschadigingen wilt voorkomen. Toch is dat niet het enige dat je zelf kunt doen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Breng meerdere dunne laagjes aan voor een beter resultaat: de meeste vrouwen vinden het lakken van hun nagels een vervelend klusje. Om er snel vanaf te zijn, brengen ze een dikke laag nagellak aan. Helaas werkt dat averechts. Een dikke laag beschadigd veel sneller, waardoor je uiteindelijk meer tijd kwijt bent. Breng in plaats daarvan meerdere keren (minimaal twee keer) een dunne laag aan. Op die manier kun jij langer van je nagels genieten.
  • Gebruik een base- en topcoat: niet iedereen weet dat je voor het beste resultaat voor het lakken een basecoat en na het lakken een topcoat moet gebruiken. Beide lagen hebben hun eigen eigenschappen. Een basecoat zorgt er bijvoorbeeld voor dat de nagellak minder snel verkleurd en een topcoat zorgt ervoor dat de lak beter beschermd is tegen scheurtjes en kleine beschadigingen.
  • Voorkom belletjes in de nagellak: misschien heb je ze wel eens gezien: kleine belletjes in je nagellak. Zie jij ook belletjes? Dat betekent dat er lucht in de nagellak zit. Als je de belletjes niet weghaalt, gaat de nagellak bladderen.
  • Hou je nagels na het lakken en het drogen onder de koude kraan: heb je je nagels net gelakt en zijn ze helemaal droog? Hou ze dan even kort onder de koude kraan. Op die manier hard de nagellak beter uit.
  • Lak je nagels niet als je haast hebt: we gooien hier een open deur in, maar het zal je verbazen hoe vaak nagels gelakt worden, terwijl daar eigenlijk geen tijd voor is. Onze tip: niet doen! Beschadigde nagels zijn er vaak minder verzorgd uit dan niet-gelakte nagels.
  • Bezoek een nagelstudio: wil je er zeker van zijn dan je nagels op de juiste manier gelakt worden en dat ze lang genoeg drogen? Bezoek dan een nagelstudio! Op die manier heb je niet alleen een perfect resultaat, maar kun je ook even lekker ontspannen.