Soorten nep nagels en kunstnagels

Nepnagels en kunstnagels worden steeds populairder en dat is niet zo vreemd. Ze worden steeds mooier aangebracht en zijn soms niet van natuurlijke nagels te onderscheiden. Vooral als je wel eens nagels bijt of gewoon heel broze nagels hebt die gemakkelijk breken of scheuren, dan zijn kunstnagels echt een ideale oplossing. Bovendien wil je toch ook graag mooi verzorgde handen hebben? Als je van jezelf niet zulke mooie nagels hebt, dan maken je handen toch een wat onverzorgde indruk. Door nepnagels worden je handen echt een visitekaartje en zo maak je altijd een goede eerste indruk. Nu heb je, als je graag nepnagels wilt hebben, de keuze uit verschillende soorten (en maten).

Acrylnagels

Je kunt, als je nepnagels wilt, kiezen voor acrylnagels. Acryl vormt een soort beschermend laagje over je eigen nagels waardoor je eigen nagels zich beter kunnen herstellen. Zo worden acrylnagels ook vaak gebruikt door mensen die van het nagelbijten af willen komen. Acryl is heel hard en niet makkelijk af te bijten. Bovendien wordt je nagel goed beschermd.

Je kunt je eigen nagels ook prachtig verlengen doormiddel van Acryl. Je kunt dit thuis zelf doen of dit in een nagelsalon laten doen. Acrylnagels zijn, naast dat ze hard zijn toch best dun. Hierdoor lijken het natuurlijke nagels en dit maakt dat het een van de meeste populaire keuzes is voor nepnagels. Wel willen acrylnagels redelijk snel breken, enige voorzichtigheid is dus geboden. Maar gelukkig zijn deze breuken goed te repareren door een nagelstylist.

Solar nagels

Solar nagels zijn eigenlijk een variant van acrylnagels. Het verschil zit met name in de droogtijd. Een acrylnagel heeft 24 uur nodig om goed uit te harden, terwijl de solar nagel al binnen een kwartier goed droog is. Net als bij de acrylnagel kan er bij de solar nagel schimmel ontstaan onder de kunstnagel omdat er chemische stoffen kunnen vrijkomen.

Gelnagels

Gelnagels zijn een iets duurdere, maar ook een iets veiligere oplossing als je kunstnagels wilt laten zetten. Bij gelnagels kunnen er geen chemische stoffen vrijkomen en loop je dus geen verhoogd risico op schimmels. Gelnagels lijken bovendien natuurlijker dan acrylnagels en zijn behoorlijk flexibel waardoor ze niet makkelijk breken. Voor het aanbrengen van gelnagels moet je bij een nagelstudio zijn en ook het verwijderen van de gelnagels kun je het beste een bezoek brengen aan de specialist.