Hoeveel kost een nagelbehandeling of manicure?

Vind je zelf je nagels niet zo mooi omdat ze nogal broos zijn of bijt je nagels en lukt het je maar niet om de nagels een beetje te laten groeien. Zou je wel eens een nagelstudio willen bezoeken om eindelijk ook eens prachtig verzorgde nagels te hebben, maar vraag je je af wat dat nu eigenlijk kost? Nou dat valt echt reuze mee! Wat een bezoekje aan de nagelstudio kost is natuurlijk vooral afhankelijk van wat je allemaal wilt laten doen, maar het hoeft niet erg duur te zijn. De een gaat voor een uitgebreide hand- en nagelverzorging om vervolgens te kiezen voor de beste kwaliteit acrylnagels, terwijl de ander alleen haar nagels wil laten lakken. 

Hoeveel kost een manicure?

Bij een nagelstudio kun je kiezen voor een heerlijke manicure. Bij een uitgebreide manicure worden je nagels en handen eerst goed gereinigd. Met een vijl worden de nagels in de ideale vorm gevijld, je kunt hierbij kiezen voor een korter of een langere nagel. Maar ook zit er variatie in de vorm, zo willen sommigen graag heel ronde nagels, terwijl de anderen kiezen voor meer hoekige modellen. Er wordt een voedende crème aangebracht op de nagelriemen en ze worden enigszins teruggeduwd. Soms krijg je zelfs een korte handmassage of een paraffine bad. Tenslotte worden de nagels gepolijst en naar wens gelakt.

Veel mensen kiezen voor een uitgebreide manicure. Je moet denken aan een prijs van ongeveer € 20 tot € 30 euro. Een dergelijke behandeling duurt ongeveer 30 minuten tot een half uur.

Het aanbrengen van gel of kunstnagels

Als je niet zo tevreden bent met je eigen nagels kun je ook overwegen om gelnagels of acrylnagels te nemen. Probeer eerst hoe effectief een manicure behandeling is, het is toch het meest praktisch als je je eigen nagels in vorm kunt krijgen. Voor sommigen is dit geen optie omdat bijvoorbeeld door nagel bijten de nagels er altijd slecht uitzien.

De prijzen voor gel of kunstnagels kunnen enorm variëren afhankelijk van wat je graag hebben wilt. Over het algemeen zijn gel en acrylnagels duurder dan andere nepnagels die je bij de drogist koopt. Prijzen voor gel- en acrylnagels lopen uiteen van € 40,- voor een simpele variant tot soms wel meer dan € 100,- voor speciale creaties. Laat je vooraf goed voorlichten over de kwaliteit. Goedkoop is soms duurkoop en uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van je mooie nagels.

Welke kunstnagels passen het beste bij jou?

Nepnagels zijn de goedkoopste optie, maar deze zien er niet zo natuurlijk uit. Een andere optie is daarom acrylnagels. Acrylnagels zijn heel sterk en redelijk natuurlijk, maar ze zijn niet zo buigzaam. Hierdoor kunnen ze makkelijk breken. Veel vrouwen vinden ze te dik. Een derde optie is de gelnagel. Doordat de gelnagel flexibel is, breekt deze niet snel af. Bovendien zijn gelnagels wat dunner en voelen ze natuurlijk aan. Heeft de gelnagel dan alleen maar voordelen? Nee dat niet. Het nadeel is namelijk dat gelnagels wat korter blijven zitten en hierdoor duurder zijn dan de eerder genoemde opties. Je moet ze regelmatig laten bijwerken.

Prijzen per nagelstudio

Iedere nagelsalon hanteert haar eigen prijzen. Dat wil zeggen dat je vooraf het beste informatie kunt inwinnen bij de studio die je graag wilt bezoeken. Vergeet ook zeker niet te vragen naar de kwaliteit van producten die worden gebruikt, want hoewel goedkoop soms aantrekkelijk lijkt, kan het uiteindelijk duurder zijn omdat behandelingen vaker uitgevoerd moeten worden.