Hoeveel kost een nagelbehandeling of manicure?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Vind je je nagels niet zo mooi? Bijvoorbeeld omdat ze nogal broos zijn of bijt je nagels en lukt het je maar niet om de nagels een beetje te laten groeien. Zou je wel eens een nagelstudio willen bezoeken om eindelijk ook eens prachtig verzorgde nagels te hebben, maar vraag je je af wat dat nu eigenlijk kost? Hoeveel een bezoekje aan de nagelstudio kost is natuurlijk vooral afhankelijk van wat je allemaal wilt laten doen, maar het hoeft gelukkig niet duur te zijn. De een gaat voor een uitgebreide hand- en nagelverzorging om vervolgens te kiezen voor de beste kwaliteit acrylnagels, terwijl de ander alleen haar nagels wil laten lakken. 

Hoeveel kost een manicure?

Bij een nagelstudio kun je kiezen voor een heerlijke manicure. Bij een uitgebreide manicure worden je nagels en handen eerst goed gereinigd. Met een vijl worden de nagels in de ideale vorm gevijld, je kunt hierbij kiezen voor een korter of een langere nagel. Maar ook zit er variatie in de vorm, zo willen sommigen graag heel ronde nagels, terwijl de anderen kiezen voor meer hoekige modellen. Er wordt een voedende crème aangebracht op de nagelriemen en ze worden enigszins teruggeduwd. Soms krijg je zelfs een korte handmassage of een paraffine bad. Tenslotte worden de nagels gepolijst en naar wens gelakt.

Veel mensen kiezen voor een uitgebreide manicure. Je moet denken aan een prijs van ongeveer € 20 tot € 30 euro. Een dergelijke behandeling duurt ongeveer 30 minuten tot één uur.

Het aanbrengen van gel of kunstnagels

Als je niet zo tevreden bent met je eigen nagels kun je ook overwegen om gelnagels of acrylnagels te nemen. Probeer eerst eens hoe effectief een manicure behandeling is. Het is toch het meest praktisch als je je eigen nagels in een mooie vorm kunt krijgen. Helaas is dit voor niet iedereen een optie, omdat de nagels er, bijvoorbeeld door nagelbijten, er altijd slecht uitzien.

De prijzen voor gel of kunstnagels kunnen enorm variëren afhankelijk van wat je graag hebben wilt. Over het algemeen zijn het laten zetten van gel- en acrylnagels flink duurder dan nepnagels die je bij de drogist koopt. Prijzen voor gel- en acrylnagels lopen uiteen van € 40,- voor een simpele creatie tot soms wel meer dan € 100,- voor speciale creaties. Laat je vooraf goed voorlichten over de kwaliteit. Goedkoop is soms duurkoop en uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van je mooie nagels.

Welke kunstnagels passen het beste bij jou?

Nepnagels zijn meestal de goedkoopste optie, maar deze zien er niet zo natuurlijk uit. Een goede optie is daarom acrylnagels. Acrylnagels zijn heel sterk en lijken natuurlijk, maar ze zijn niet zo buigzaam, waardoor ze breken. Veel vrouwen vinden ze te dik. Een derde optie is de gelnagel. Omdat de gelnagel flexibel is, breekt deze niet snel af. Bovendien zijn gelnagels wat dunner en voelen ze natuurlijk aan. Heeft de gelnagel dan alleen maar voordelen? Dat niet. Het nadeel is namelijk dat gelnagels minder lang blijven zitten en daarom duurder zijn dan de eerder genoemde opties. Je moet ze regelmatig laten bijwerken.

Prijzen per nagelstudio

Iedere nagelsalon hanteert eigen prijzen. Dat wil zeggen dat je vooraf het beste informatie kunt inwinnen bij de studio die je graag wilt bezoeken. Vergeet ook zeker niet te vragen naar de kwaliteit van producten die worden gebruikt, want hoewel goedkoop soms aantrekkelijk lijkt, kan het uiteindelijk duurder zijn omdat behandelingen vaker uitgevoerd moeten worden.