Opleiding tot nagelstylist

Vind je het leuk om met je eigen nagels of met die van je familie en vriendinnen bezig te zijn. Kun je uren doorbrengen met het vijlen en lakken van nagels en kom je hierin helemaal tot rust. Denk je graag na over welke soorten nagels of welke kleurtjes het beste passen bij een bepaalde gelegenheid of bij een bepaald persoon. Misschien is het dan leuk om (part-time) nagelstylist te worden. Je kunt hiervoor een opleiding of een cursus volgen waarin je wordt opgeleid tot nagelstylist. Waarschijnlijk vind je het volgen van de cursus  helemaal fantastisch, maar als je klaar bent kun je in de avonduren voor jezelf beginnen of in dienst gaan bij een nagelstudio en geld verdienen met je hobby. 

Welke vaardigheden heb je nodig als nagelstylist?

Als nagelstylist werk je met mensen. Het is dus belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en dat je hier energie uithaalt. Je moet aanvoelen of iemand graag een praatje wil maken of juist even rustig muziek wil luisteren. Ook moet je creatief ingesteld zijn, je bent als nagelstylist immers bezig om vooral tot een mooi resultaat te komen. Je moet een vaste hand hebben en nauwkeurig kunnen werken. Mensen kies voor jou voor een perfecte nagel, anders kunnen ze het net zo goed zelf proberen. Past dit bij je en vind je het ook nog eens leuk om met nagels bezig te zijn? Dan is een opleiding tot nagelstylist echt iets voor jou.

Theorie en praktijk

Bij een opleiding tot nagelstylist is de praktijk minstens zo belangrijk als de theorie. Je kunt wel alles weten over het gereedschap en de voor- en nadelen van gel of kunstnagels, maar als je de kunstnagels niet kunt aanbrengen of het gereedschap niet kunt gebruiken dan heb je hier niets aan. Zorg ervoor dat je een stageplek regelt en ook regelmatig kunt oefenen op familie en kennissen. Al doende leert men het beste! In de cursus leer je hoe je nagels vijlt en polijst, hoe je de handen en nagels verzorgt en hoe je perfect nagellak of gelnagels aanbrengt.

En nu aan de slag

De cursus of opleiding gehaald? Gefeliciteerd! Na de cursus ben je een zogenoemde nagelstylist. Je kunt nu voor jezelf beginnen of ergens bij een nagelstudio in de buurt in dienst gaan en met collega’s klanten van perfecte nagels voorzien. Je kunt af en toe een cursus blijven doen om je kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de laatste trends op nagelgebied. Zo groei je uit tot een echte specialist op het gebied van nagels.