Stappenplan voor perfect gelakte nagels

Je nagels lakken kan een behoorlijk frustrerend klusje zijn. Soms breng je te veel nagellak aan en andere keer weer te weinig, waardoor er bijvoorbeeld strepen ontstaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen, zodat het lijkt alsof je nagels professioneel gelakt zijn! In dit artikel geven we je een aantal tips om je nagels perfect te lakken.

Voorbereiding

Je nagels perfect lakken lukt niet zonder de juiste voorbereidingen te treffen. Neem een lekker een warme douche voordat je aan de slag gaat. Het is namelijk belangrijk dat je eerst je nagelriemen goed verzorgt. Dit kun je doen met een beetje nagelriemolie. Zorg ervoor dat de olie goed intrekt voordat je verder gaat. Daarna kun je losse velletjes weghalen en je nagelriemen terugduwen.

De volgende stap is het vijlen van je nagels. Je hebt verschillende vormen waarin je jouw nagels kunt vijlen. Online kun je makkelijk de verschillende vormen vinden met uitleg hoe je ze in die vorm kunt vijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rechte, ronde of ovale nagels.

Maak daarna jouw nagels schoon met nagellakremover.

Nagels lakken stappenplan

Base coat

Een goede basis is erg belangrijk. Gebruik daarom een base coat. Een base coat zorgt er namelijk voor dat je nagels niet verkleuren door de nagellak. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten base coats verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een base coat die tegelijkertijd je nagels sterker maakt, zodat je nagels minder snel afbreken.

Een kleur kiezen

Heb je een base coat aangebracht? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan met de nagellak. Iedereen heeft een andere ondertoon van zijn of haar huidskleur, waardoor niet elke kleur mooi zal staan. Is jouw ondertoon koel? Ga dan voor nagellak met een blauw of zilver tintje. Heeft jouw huid een warme ondertoon? Dan kun je beter kiezen voor kleuren zoals rood en bruin. Ook kun je de nagels laten matchen met jouw make-up.

Lakken maar!

Nu is het tijd om je nagels te lakken! Zorg ervoor dat je niet te veel nagellak op je kwastje hebt. Je kunt de nagellak afvegen aan de binnenkant en de rand van het flesje. Zet als eerste een streep in het midden van je nagel. Vervolgens werk je naar de zijkanten toe. Om de nagellak er zo mooi mogelijk uit te laten zien, kunt je het beste twee laagjes aanbrengen.

Top coat

Als je nagels droog zijn, kun je een top coat aanbrengen. Een top coat zorgt voor een mooie glans, tenzij je voor een matte top coat kiest. Daarnaast blijven je nagels langer mooi als je een top coat gebruikt. Je hoeft slechts één laagje aan te brengen. Laat de top coat goed drogen en jouw nagels zien er prachtig uit!