Gelnagels verwijderen

Steeds meer mensen gaan naar de nagelstudio om zich een paar gelnagels aan te laten meten. Meestal kiezen ze hiervoor om hun eigen nagels nogal broos zijn en er niet zo mooi uitzien. Ook mensen die veel nagelbijten en hierdoor moeite hebben hun nagels te laten groeien kiezen nogal eens voor gelnagels. Natuurlijk is dit een prachtige oplossing. De gelnagels blijven ongeveer een maand goed zitten en lijken veel op natuurlijke nagels. Doordat gelnagels heel flexibel zijn, breken ze niet zo snel af, maar als ze dan toch breken, wat doe je dan?

Zelf je gelnagels verwijderen of dit laten doen?

Je hebt een aantal weken geleden prachtige gelnagels laten zetten bij een nagelsalon, maar nu beginnen ze een beetje minder te worden. Ze zijn toch, ondanks dat dit niet snel gebeurt, beschadigd geraakt of ze beginnen een beetje uit te groeien. Het beste is om de gelnagels bij de nagelstudio te laten verwijderen. Zij doen dit heel netjes, zonder hierbij je eigen nagel te beschadigen. Als je wilt kunnen zij de gelnagels, als ze beschadigd zijn, ook herstellen en zo kun je er weer een tijdje mee vooruit. Als je toch graag zelf je gelnagels wilt verwijderen dan zijn er wel wat tips die je hierbij kunnen helpen.

Tips zelf gelnagels verwijderen

Laten we beginnen met een aantal zaken die je maar beter niet uit kunt proberen om je gelnagels te verwijderen. Probeer in ieder geval niet de nagels er zo maar af te trekken. Hiermee loop je groot risico dat je je eigen nagels meetrekt en beschadigd. Bovendien wordt het resultaat nog veel lelijker dan dat het al was. Het losweken van de gelnagel met nagellak remover heeft ook enkele zin. Je gelnagel is niet poreus en zal niet oplossen in aceton.

Gelnagels verwijderen door te vijlen

Als je graag zelf je gelnagels wilt verwijderen, kun je dit het beste doen door middel van het vijlen van de nagels. Doe dit echter wel met zorg, want als je te lang door gaat met vijlen, beschadig je je eigen nagels en dit is zowel pijnlijk, als slecht voor je nagels. Gebruik tijdens het vijlen twee soorten nagelvijlen. Een grove en een fijnere. Begin met de grove vijl en haal hiermee de bovenste lagen van de gelnagel eraf. Als je merkt dat er steeds minder van je gelnagel loskomt, betekent dit dat je bijna alles eraf hebt gevijld. Nu ga je heel voorzichtig met de fijne vijl verder om beschadiging van je nagel te voorkomen.