Nagelextensions verwijderen, hoe doe je dat (zelf)?

08/03/2022   |   08/03/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Op bruiloften en andere speciale evenementen willen we allemaal graag perfect verzorgd voor de dag komen. Ook onze vingernagels maken deel uit van ons voorkomen. Heb jij van jezelf niet zulke mooie, lange nagels, maar wil je jouw nagels wel in top conditie brengen voor een speciaal moment? Dan kun je kiezen voor nagelextensions. Maar let op: het is belangrijk dat je je nagels voldoende tijd geeft om te herstellen tussen de behandelingen door. In dit artikel leggen we je uit hoe je nagelextensions (zelf) verwijderd en hoe je het herstel van je nagels bespoedigt.

Zelf je nagelextensions verwijderen

Wil je je nagelextensions zelf verwijderen? Gebruik dan het onderstaande stappenplan:

  • Stap 1: Vijl voorzichtig de bovenste laag van de extensions weg.
  • Stap 2: Neem een watje en week deze in aceton.
  • Stap 3: Wikkel het watje om je nagel.
  • Stap 4: Wikkel alumniumfolie om het watje dat om je nagel is gewikkeld.
  • Stap 5: Herhaal deze stap voor alle vingers.
  • Stap 6: Verwijder de folie en het watje na ongeveer 15 minuten.
  • Stap 7: Probeer de extensions van je nagels te verwijderen, bijvoorbeeld met een nagelriemduwer of pincet. Wil dat niet lukken? Herhaal dan de stappen, totdat de extensions helemaal verwijderd zijn.

Nagelextensions verwijderen aluminiumfolie

Nagelextensions laten verwijderen

Lukt het je niet om je nagelextensions zelf te verwijderen of wil je liever niet zelf aan de slag? Een nagelstylist kan je helpen om de extensions te verwijderen. Bezoek een nagelstudio in de buurt om de extensions op een juiste manier te laten verwijderen.

Tips voor een voorspoedig herstel

De eerste tip is een vanzelfsprekende: gun je nagels voldoende rust tussen de behandelingen door. Er bestaat geen vaste hersteltijd, want die is voor iedereen anders. Je kunt de hersteltijd wel verkorten met behulp van onderstaande tips:

  1. Gebruik regelmatig nagelriemolie om je nagelriemen in optimale staat te houden.
  2. Gebruik zo nu en dan een nagelversterker.
  3. Consumeer voedsel dat rijk is aan omega 3, biotine en andere gezonde voedingsstoffen die helpen bij het versterken van je nagels. Dat kan bijvoorbeeld door amandelen, walnoten, pinda's, avocado's en zoete aardappelen te eten, omdat deze voedingsmiddelen rijk zijn aan vitamine E en omega-3. Ben je op zoek naar recepten? Op je smartphone met een sim only abonnement, die je hebt afgesloten op de site van Pricewise, kun je veel recepten vinden met deze ingrediënten.