Nagellaktrends voor ieder seizoen

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je vandaag of morgen net wat leuker voor de dag komen dan normaal? Laat je persoonlijkheid stralen door jouw nagels te lakken. In dit artikel bekijken we de leukste nagellak trends voor ieder seizoen. Van alltime favourites, tot zomers gekleurde nagels tot een klassieke look voor de feestdagen of een avondje uit.

Nagelvormen

Wist je dat er heel veel verschillende nagelvormen zijn? We hebben ze voor jou in dit artikel over nagelvormen op een rijtje gezet!

Nageltrends

Nu je weet welke nagelvormen er zijn, is het tijd om kleur uit te kiezen die past bij de tijd van het jaar. Naast de vorm van jouw nagel, bepaalt de kleur de stijl die je wil uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan een neutrale kleur voor een klassieke look of een fluo kleurtje voor een tropische vakantie. Ieder jaar zijn er verschillende kleuren hot. Wil jij kiezen voor een veilige optie? We hebben eerst vijf alltime favourites op een rijtje gezet.

Nagellakkleuren die nooit uit de mode raken (tijdloos)

French manicure

De French manicure past bij iedere nagelvorm en gelegenheid. Het maakt niet uit of je een zakelijke lunch hebt of een avondje uit gaat, met een french manicure kun je eigenlijk de fout niet in gaan gaan. Bij een French manicure wordt het bovenste gedeelte van de nagel voorzien van witte lak en de rest van de nagel wordt gelakt met een transparante nagellak.

French manicure

Beige nagellak

Een beige kleur geeft een rustige look aan jouw nagels. Je kunt deze look opleuken met steentjes of nailart. Een beige nagellak is allesbehalve saai en zorgt voor een nette en verzorgde uitstraling.

Beige nagellak

Rode nagellak

Met een rode kleur zit je altijd goed. Deze tint complementeert vrijwel iedere outfit. Kies de rode tint die past bij jouw huidskleur, van een diep rode bordeaux tint tot een kersenrode nagelkleur. Twijfel je welke rode kleur bij jou past? Laat je dan adviseren in de winkel.

Rode nagellak

Een accent kleur

Ben je op zoek naar een opvallende nagellakkleur, maar wel een die niet al te veel de aandacht trekt? Kies dan voor een neutrale kleur in combinatie met een accentkleur, zoals een lichte nagel met een fluor rode accentkleur op jouw ringvingers. Met deze look kun je alle kanten op en jouw creativiteit de vrije loop laten.

Nagellak accent

Gouden nagellak kleur

Een gouden nagellak is wellicht niet de eerste kleur die naar boven komt, maar het is een kleur die opvalt en past bij iedere outfit. Goud is tevens prachtig te combineren met gouden sieraden en indien gewenst ook met een andere accentkleur op de nagels.

Gouden nagels

Nagellakkleuren per seizoen

Voor liefhebbers van mooie nagels, is er niets fijner dan te experimenteren met nieuwe kleurtjes. Het is erg leuk om jouw nagels aan te passen op het seizoen en hieronder vind je de drie leukste ideeën voor unieke nagels, die passen bij de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Frisse nagellakkleuren voor de lente

Pasteltinten

Pasteltinten geven jouw nagels een frisse, maar toch kleurrijke uitstraling. Combineer jouw nagels met een lichte jeans en een witte blouse, voor een prachtige lente outfit.

Pastel nagellak

Bloemetjes

De lente is de tijd dat alles begint te groeien. Om dit te vieren, kies je voor een basiskleur, afgewerkt met prachtige nail art bloemen.

Nagels bloemen lente

Gekleurde French manicure tips

Een French manicure met een twist, waarbij je geen witte lak gebruikt voor de tippen van jouw nagels, maar een mooi lente kleurtje. Denk aan baby blauw of mint groen als accentkleur.

Gekleurde french manicure tip

Unieke nagellaktrends voor de zomer

Felle fluortinten

De zomer is het seizoen om helemaal los te gaan en jouw nagels een ware make-over te geven. Een felle fluor kleur zet een echt statement neer, denk aan fluor roze of een mix van meerdere fluor tinten.

Felle nagellak

Tie dye nagels

Tie dye nagels creëer je op tal van verschillende manieren. Laat je voor een zomerse nagel inspireren door de kleuren uit de regenboog. Gebruik meerdere kleuren per nagel en maak van jouw nagels een ware kleurexplosie.

Tie-dye

Color blocking

Kies je voor color blocking? Dan combineer je een aantal verschillende kleuren op iedere nagel in een bepaald patroon of schillder deze daadwerkelijk op jouw nagel voor een artistiek effect. Voor een extra opvallend effect kies je tegengestelde kleuren, zoals geel en paars. Voor een wat rustigere look, kies je kleuren die elkaar complementeren, zoals rood en roze.

Color blocking

Prachtige herfstnagels

Herfsttinten met glitters

Laat je voor deze look inspireren door de kleuren uit de natuur. Kies voor een roodbruine tint, maar voeg hier wat glitters aan toe voor net dat beetje extra.

Herfst nagels glitters

Zwarte nagels

Zwarte nagels zijn vrijwel altijd een goede keuze en zijn ook een perfecte match met dit seizoen. Combineer deze nagellak kleur met zwarte rhinestones op één of meerdere nagels aan iedere hand.

Zwarte nagels

Bladgoud nagels

Bladgoud zorgt voor een prachtig effect en past uitermate goed bij de kleuren van de herfst. Kies voor een neutrale basis tint in combinatie met bladgoud snippers of kies voor een roomwitte kleur in combinatie met zilveren details.

Nagels bladgoud

Winterse taferelen met nagellak

Nagels voor de feestdagen

De winter is de periode van de feestdagen en het perfecte moment om ook jouw nagels in de feeststemming te brengen. Kies voor diep blauwe of paarse nagels in combinatie met glitters voor oudjaarsdag of voor groen/rode nagels tijdens kerstmis in combinatie met schattige kerstsymbolen.

Nagels kerst

Sneeuw nagels

Deze nagels zijn prachtig en passen perfect bij het winterse seizoen. Kies een blauwe kleur die past bij jouw huid, zoals hemelsblauw of babyblauw. Laat deze kleur vervolgens overlopen in een lichtere tint en versier jouw nagels met zilveren glitters. De echte creatievelingen kunnen hun nagels zelfs omtoveren tot een waar winterlandschap.

Winterse nagels sneeuw

Zilveren nagellak kleur

Met deze look schitter je het hele seizoen en het zorgt voor een prachtige feestelijke uitstraling, zonder dat deze over de top is!

Zilveren nagels