Nagelpiercings

Kim Kardashian West ging je al voor en in de jaren ’90 waren nagelpiercings ook al een echte trend onder veel bekende zangeressen, socialites en actrices. Met een nagelpiercing kan je zowel die ‘edgy look’ als een hele chique look creëren, afhankelijk van welke nagels je piercet of welke nagelpiercings je uitkiest.

Volledig pijnloos

Een nagelpiercing laten zetten is een volledig pijnloze en veilige procedure. De piercing wordt in het witte stukje van je nagel gezet. Net als met het knippen van je nagels, voel je daar dus helemaal niets van. Ook kun je de piercing in een nepnagel laten zetten, dan voel je natuurlijk ook niets. In tegenstelling tot piercings in andere lichaamsdelen, hoef je bij een nagelpiercing ook niet bang te zijn voor ontstekingen of andere bijwerkingen.

Nepnagels of je echte nagels

Er zijn wel een aantal dingen waar je extra op moet letten bij een nagelpiercing. De sterkte van je nagels bijvoorbeeld. Als je broze nagels hebt, is het af te raden een nagelpiercing te laten zetten. Gepiercete nagels moeten vrij sterk zijn. Nepnagels zijn daarom aan te raden bij het nemen van een nagelpiercing. Als je gewoon je eigen nagels wilt piercen, moet je ervoor zorgen dat je nagels optimaal zijn. Dit doe je door versterkende therapie door je nagels te verrijken met essentiële oliën en bepaalde vitamines en calcium. Calcium is heel belangrijk, vooral als je broze nagels hebt. Met langere nagels is het piercen vele malen gemakkelijker dan met korte nagels.

De piercing laten zetten

De procedure zelf is heel eenvoudig. Met speciale apparatuur wordt door de nagelstyliste eerst een klein gaatje in je nagel gemaakt. Vervolgens wordt het ringetje er doorheen geregen en vastgeschroefd aan het balletje. Dit zou je zelfs ook thuis kunnen doen, maar het beste ga je naar een professionele nagelsalon. Dan weet je zeker dat er niets misgaat. Meestal worden de pinknagel en nagel van de ringvinger gepiercet. Deze vingers gebruik je het minste en bovendien vinden de meeste mensen een nagelpiercing op deze vingers het mooist.

Diversiteit aan nagelpiercings

Of je nou alleen de nagels van je ringvinger, je pink of een andere nagel laat piercen; er is een grote diversiteit aan nageljuwelen te koop. De een staat beter bij een nude nagel, de ander met gelakte nagels. Van goud, zilver, met diamantjes of zonder, metaal en zelfs in plastic: de keuze is aan jou.