Nagelsalon verduurzamen? Kies voor LED verlichting!

De coronacrisis heeft een grote impact op veel sectoren, zo ook op de nagel- en beautybranche. De onzekerheid is voor iedereen erg vervelend, maar laten we niet bij de pakken neerzitten: klusjes die bleven liggen door tijdgebrek kunnen nu worden opgepakt, zoals het opnieuw inrichten of verduurzamen van je nagelstudio. Het vervangen van de verlichting is een voorbeeld simpele klus, die op de lange termijn een forse energiebesparing oplevert. Duurzame verlichting is goed voor het milieu en zal op termijn zorgen voor een hogere nettowinst.

Welke verlichting is geschikt?

Als nagelstylist heb je natuurlijk voldoende licht nodig om je werk zorgvuldig uit te kunnen voeren. Verstandig is daarom om te kiezen voor lampen met een hoge lichtopbrengst zoals een LED TL armatuur. Door ouderwetse TL armaturen te vervangen door moderne LED TL armaturen kan je energiebesparing oplopen tot wel 65%, zonder dat je compromissen hoeft te maken wat betreft lichtkwaliteit. LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en lichtsterktes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm wit, naturel wit en daglicht wit, waarvan de laatste twee het meest geschikt zijn voor in een nagelsalon.

Voordelen van LED

Het grootste voordeel van LED verlichting is uiteraard het lage energieverbruik. Overstappen op LED verlichting zorgt voor een significant lagere energierekening wat gunstig is voor het bedrijfsresultaat. Daarnaast is de levensduur van LED verlichting tot wel 4 keer langer dan traditionele verlichting. Je verlichting hoeft dus minder snel vervangen te worden. Tegelijkertijd is LED verlichting verkrijgbaar in veel verschillende varianten. LED TL armaturen zijn bij uitstek geschikt voor in de nagelsalon, maar als je meer sfeervolle verlichting zoekt, zijn er ook veel mogelijkheden. Omdat LED verlichting simpel te installeren is kan je gemakkelijk experimenteren met verschillende lichtbronnen. Installeer bijvoorbeeld eens een LED strip onder je behandeltafel voor een moderne look of zet een mooie plant in de spotlights voor een natuurlijke sfeer!

Kosten van LED verlichting

Uiteraard vraagt het overstappen naar LED verlichting om een investering. Echter, de energiebesparing zorgt er snel voor dat je deze kosten terugverdient. Bovendien is elk bedrijf verplicht om te verduurzamen. Het installeren van TL LED armaturen is een simpele manier om te voldoen aan de duurzaamheidseisen die de overheid stelt. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om subsidies te krijgen voor de verduurzaming van je bedrijf. Ga dus vandaag nog aan de slag, en wie weet zie jij je marges flink groeien als de deuren binnenkort weer open mogen!