Zelf gellak aanbrengen

Bijna elke vrouw heeft wel eens nagellak gebruikt en bijna iedereen weet wel wat nagellak is. Een alternatief voor normale nagellak is gellak. Gellak wordt op dezelfde manier gebruikt als nagellak, maar droogt niet vanzelf. De lak moet gedroogd worden onder een UV-lamp. Gellak bestaat namelijk uit een combinatie van stoffen die niet aan de lucht drogen. De UV-lamp zorgt ervoor dat de gellak droogt en sommige gellakken kun je ook drogen onder een LED-lamp. Gellak droogt mooi glanzend op, is veel sterker dan normale nagellak, en blijft langer zitten. Daar tegenover staat dat gellak daarom wel moeilijker te verwijderen is dan normale nagellak.

Nagels lakken

Kies je voor normale nagellak? Dan begni je met het vijlen en schoonmaken van je nagels. Daarna breng je direct uit een flesje, met een kwastje, de nagellak aan. De nagels droog je aan de lucht. Dit doe je vinger voor vinger en hand voor hand. Het nadeel van gewone nagellak is dat het snel slijt en dat er gauw stukjes van afbladderen. Met nagellakremover of aceton verwijder je eenvoudig alle nagellak.

Kies je voor gellak? Dan moeten je nagels eerst schoongemaakt worden met een speciaal daarvoor geschikte nagelreiniger. Daarna wordt er primer aangebracht en als deze droog is, wordt, vinger voor vinger en hand voor hand, de basiscoat aangebracht. Deze basiscoat moet worden gedroogd onder de UV- of LED-lamp. Hierna volgt de (gekleurde) toplaag die op dezelfde manier wordt aangebracht en gedroogd.

Gellak aanbrengen

Gellak, acryl en normale nagellak

Het verschil tussen gellak en acryl nagels is de manier van aanbrengen. Gellak breng je aan met een kwastje uit een flesje, net als nagellak. Acryl nagels laat je zetten. Ze worden aangebracht met met een penseeltje, poeder en vloeistof. Acryl is meer chemisch en soms zijn mensen er allergisch voor.

Het voordeel van gellak is dat de lak veel langer blijft zitten dan gewone nagellak. Je kunt de gellak verwijderen en je nagels daarna weer voorzien van een nieuwe laag. Bovendien hoef je voor het aanbrengen van gellak niet naar een nagelsalon, maar kun je thuis zelf aan de slag. Daarvoor heb je wel een gellak set nodig. In zo'n set zitten alle benodigheden, zoals coatings, verschillende kleuren gellak, een UV of LED-hardingslamp en andere accessoires.

Zelf gellak aanbrengen

Je kunt gellak eenvoudig zelf aanbrengen. Je begint met de voorbereiding: duw je nagelriemen voorzichtig terug, vijl je nagels in de gewenste vorm en de nagelplaten ruw je licht op. Maak daarna je nagels schoon en breng een primer aan die droogt aan de lucht. Daarna breng je een dun laagje base coat aan die gehard moet worden onder de UV of LED-lamp. Vervolgens breng je de kleurlaag aan en deze droog je ook onder de lamp. De kleurlaag kun je eventueel twee keer aanbrengen voor een mooiere kleur. Tenslotte breng je de top coat aan die opnieuw onder de lamp moet drogen.

Eventuele resten kun je verwijderen met een speciale pad en cleaner. Je kunt je nagels naar wens nog verwennen met wat nagelolie.