Nagelsalon starten: Hoe kom ik aan geld?

Herken jij jezelf? Je hebt het altijd al leuk gevonden om mensen nog mooier te maken dan ze al zijn. Nu wil je daar echt je beroep van maken en een eigen nagelstudio of nagelsalon beginnen. Je hebt al een tijdje een leuk pandje om te huren op het oog, alleen heb je zelf niet voldoende liquide middelen om direct van start te kunnen gaan, want je moet ook nog een hoop benodigdheden kopen. Gelukkig heb je je ondernemingsplan al wel helemaal klaar en hierin staat duidelijk omschreven wat de kansen in jouw vestigingsplaats zijn of je concurrentie kunt verwachten en wie jouw potentiële klanten zijn. Kortom, jouw toekomstige bedrijf heb je al goed in kaart gebracht! Met dit ondernemingsplan wil je een financierder om geld te vragen, maar waar kun je allemaal terecht?

Nagelstudio beginnen financiering

1. De bank

Voor de meeste mensen is hun bank het startpunt van hun zoektocht naar geld. Helaas zijn conventionele banken sinds de laatste crisis terughoudender geworden in het verstrekken van leningen. Als je een waanzinnig goed uitgewerkt plan hebt, maak je misschien toch kans. Ga daarom goed voorbereid naar de bank toe, want je krijgt meestal maar één kans.

2. Leningverstrekkers

Naast de conventionele banken zijn er ook leningverstrekkers actief. Zij bieden de mogelijkheid om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten. Kies je voor een doorlopend krediet en heb je een gedeelte van je schuld afgelost? Dan kun je het daarna opnemen. Dit in tegenstelling tot een persoonlijke lening, want die heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Tussentijds kun je niet opnieuw geld opnemen.

3. Microfinancierders

Een aantal financierders hebben zich gespecialiseerd in microkredieten. Deze optie is geschikt voor startende ondernemers, die niet voor een traditionele financiering in aanmerking komt.

4. Crowdfunding

Is het niet gelukt om een lening te krijgen bij je bank of leningverstrekker? Dan kun je geld proberen op te halen door middel van crowdfunding. Met crowdfunding zamel je geld in via het publiek, meestal via internet. Je kunt er een tegenprestatie tegenoverstellen, door bijvoorbeeld gratis behandelingen te beloven of een aandeel in de winst weg te geven.

5. Familie en vrienden

Is het niet gelukt of ben je bang om een lening af te sluiten bij een bank of leningverstrekker? Dan kun je aan je familie, vrienden of bekenden om startkapitaal vragen. Let goed op, je moet dan wel goede afspraken met elkaar maken. Het kan natuurlijk misgaan en het laatste dat je wil is ruzie met een van je naasten.

6. Particuliere geldschieters

Is er niemand in je familie bereid om een lening te verstrekken? Dan kun je nog kiezen voor een particuliere geldschieter. Particuliere geldschieters willen over het algemeen betrokken blijven bij alle beslissingen die jij voor je bedrijf neemt, omdat zij hun eigen geld in jouw onderneming stoppen. Dat is niet misschien zo’n prettig idee, maar aan de andere kant haal je wel misschien wel een deskundige in huis!

7. Overheid

Wellicht een oplossing waar je nog niet aan gedacht had, namelijk de overheid. Ben je op dit moment werkeloos? In sommige gevallen kun je een bedrijf starten met het recht op behoud van uitkering. Het UWV kent aantrekkelijke regelingen.