Zelf je handen verzorgen, hoe doe je dat?

07/04/2022   |   07/04/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Onze handen krijgen gedurende de dag van alles te verduren. We gebruiken ze meer dan ieder ander lichaamsdeel: als we onze tanden poetsen, als we eten en drinken, als we ons huis schoonmaken met (chemische) schoonmaakmiddelen en als we sporten. Het is daarom erg belangrijk om de conditie van je handen goed op peil te houden. Dat kun je doen door ze regelmatig te verzorgen. Natuurlijk kun je voor een manicure of handverzorgingsbehandeling naar een salon gaan, maar een gezonde huid komt ook van binnenuit. In dit artikel zetten wij een aantal tips op een rij, zodat jij er zelf voor kunt zorgen dat jouw handen in topconditie blijven.

Let op je voeding

Tip nummer 1: eet gezond en gevarieerd. Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om de gezondheid van onze huid en daarmee dus ook onze handen. De voedingsstof biotine, die je binnenkrijgt via bijvoorbeeld eieren, noten, en zuivel, is bijvoorbeeld goed voor je huid en je nagels. Andere vitamines die een positieve invloed hebben op de conditie van je huid zijn bijvoorbeeld vitamine C en vitamine A. Ook voldoende water drinken (minstens 1,5 liter per dag) helpt tegen het uitdrogen van de huid.

Gebruik regelmatig een voedende handcrème

Heb jij soms last van droge handen óf wil je juist droge handen voorkomen? Gebruik dan regelmatig een voedende handcrème. Zeker nu we onze handen meer zijn gaan wassen, is de kans op uitdroging groter. Zeep droogt de huid namelijk uit!

nagels verzorgen roze

Scrub je handen één of twee keer per week

Met een body scrub of een speciale handscrub kun je de dode huidcellen van je handen verwijderen en ze een opfrisser geven. Wist je dat je ook gemakkelijk zelf een scrub kunt maken, bijvoorbeeld met kokosolie, citroen en suiker óf eigeel, honing en olijfolie? Op het internet vind je verschillende recepten om je eigen handscrub te maken.

Creëer zelf een salon look

Wie een beetje handig is, kan zelf een salon look creëren! Verzorg je nagelriemen, lak je nagels in een mooi kleurtje en verwijder kleine eeltplekjes. Besef je wel dat het verzorgen van je handen tijd in beslag neemt, dus ga vooral niet zelf aan de slag als je ongeduldig bent, want dat levert geen mooi resultaat op.

Tip: kun je een beetje hulp gebruiken? Er zijn allerlei manicure-apparaten te koop die het verzorgen van je handen een stuk eenvoudiger maken. Deze website helpt je om het beste manicure-apparaat te vinden, waarmee jij thuis zelf aan de slag kunt.

Vraag hulp aan professional

Wie niet precies weet waar hij moet beginnen, kan het beste eerst advies inwinnen bij een professional. Weet je niet precies welke producten je moet aanschaffen om je handen zelf te verzorgen? Er zit bij jou ongetwijfeld een salon in de buurt!