Wat zijn stiletto nagels?

Veel vrouwen houden er van om mee te gaan met de trends op het gebied van mode, kapsels en uiterlijke verzorging. Op het gebied van nagels zijn er ook meerdere rages die vaak gezien worden en een nieuwe, stijlvolle look geven aan je nagels. Natuurlijk kun je er bij een nagelsalon voor kiezen om een natuurlijke manicure te nemen of een bepaalde nagellak, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals stiletto nagels. Velen hebben wel eens over dit type nagel gehoord, maar weten niet precies wat ze inhouden. Als je meer te weten wilt komen over wat stiletto nagels precies zijn en hoe ze worden gezet, lees dan vooral verder in onderstaand artikel.

Hoe zien stiletto nagels er precies uit?

Stiletto nagels zijn puntige nagels, die bij verschillende beroemdheden zoals Rihanna, Lady Gaga en Kylie Jenner al te zien zijn geweest. Het belangrijkste wat een stiletto nagel kenmerkt, is de punt die uitsteekt vanaf de natuurlijke nagel. Echter, deze punt is nog op veel manieren te variëren; zo kun je bijvoorbeeld hele scherpe punten terugvinden bij stiletto nagels en nagels met een meer afgeronde punt. Het zijn kunstnagels die vaak gemaakt zijn van plastic en bevestigd worde aan de natuurlijke nagels. Door de uitstekende punt is het soms lastig om in het dagelijks leven te gebruiken, maar aangezien de stiletto nagel gemaakt is van een sterk materiaal kun je er nog wel een hoop handelingen mee uitvoeren.

Stiletto Nagels

De stappen om stiletto nagels te maken

In een aantal stappen kun je stiletto nagels ook zelf zetten als je een beetje handig bent. Allereerst moet je de benodigde materialen, waaronder vijlen, nagelriem stokjes, de kunstnagels en de benodigde lijm in huis hebben en klaar hebben liggen. Met behulp van een nagelplaat maak je vervolgens de nagels wat ruwer en plak je met de lijm de acrylstiletto’s op je nagels. Als ze allemaal goed vastzitten, dit kan tot wel 10 minuten duren, kun je ze met een nagelknipper tot de gewenste lengte afknippen. Vervolgens kun je op de manier vormgeven zoals je wilt, met een scherpe of afgewerkte punt bijvoorbeeld. Daarna is het belangrijk om de nagels te buffen, om de harde lijn tussen je eigen nagel en de kunstnagel glad te maken en vervolgens kun je de nagels schilderen in een acrylprimer en de nagel dompelen in acrylpoeder. Nadat de primer en het poeder goed is gedroogd, kun je de nagels polijsten en opnieuw veilen.

Als laatste stap kun je de nagels op je eigen manier vormgeven, door ze in een mooie kleur te lakken of verschillende ontwerpen met patronen, nail art of kleine diamantjes toe te voegen aan je stiletto nagels.

Waar moet je rekening mee houden als je stiletto nagels zet?

Op internet zijn er talloze voorbeelden van prachtige stiletto nagels te vinden die een enorme variatie bieden. Zo zijn er hele lange, puntige stiletto nagels met creatieve patronen te vinden, waardoor het erg verleidelijk kan zijn om zelf ook deze nagels te laten plaatsen. Toch zijn er een aantal dingen die je moet overwegen voordat je stiletto nagels laat zetten. Typen op een laptop of op je telefoon zal een heel stuk lastiger worden, net als het aanbrengen van make-up of het aantrekken van kleding. De meest normale dingen kunnen vrij lastig worden om uit te voeren, waardoor het niet voor iedereen een ideale keuze is. Ook kan het zetten van acrylnagels een vrij dure hobby worden, aangezien om de zoveel weken bijgewerkt moeten worden en daardoor redelijk veel gaan kosten.