Broze, gescheurde en afgebroken nagels

Voor mooie en gezonde nagels is de juiste nagelverzorging van groot belang, maar veel vrouwen weten niet hoe ze hun nagels gezond moeten houden. Een onjuist gebruik van nagelproducten, van de nagel zelf en andere ongebruikelijke gewoonten met de nagel kunnen resulteren in slechte nagels. Nagelbijten is eveneens een boosdoener voor de nagel. De nagel wordt hierdoor korter en groeit minder mooi en minder snel terug. Een ander veelvoorkomend probleem aan de nagels is dat ze afbreken, scheuren of broos worden. Dit valt gelukkig te genezen, maar voorkomen is altijd beter.

Broze, gescheurde en afgebroken nagels

Een nagelprobleem is een probleem dat je natuurlijk liever niet wilt hebben. Broze, gescheurde of afgebroken nagels zijn hier een voorbeeld van. Broze nagels zijn simpelweg droge nagels. De structuur van de nagel verslechterd, waardoor de nagel gemakkelijk kan afbrokkelen en snel breekt. Broze nagels zijn het gevolg van veelvuldig contact met water, schoonmaakmiddelen en nagellakremover met aceton. Afgebroken en gescheurde nagels kunnen ook het gevolg zijn van broze nagels, maar ook door een onhandigheid kan de nagel breken. Tegen broze, gescheurde en afgebroken nagels is gelukkig wat te doen, namelijk het gebruik van een nagelverharder.

Nagelverharder

Het gebruik van een nagelverharder zorgt ervoor dat de nagels minder droog worden, waardoor deze niet zo snel afbrokkelen en gaan scheuren. Met een nagelverharder breng je een extra laagje bovenop de nagel aan. Hierdoor voorkom je dat de nagel afbrokkelt, maar het geneest de broosheid niet. Er zijn drie soorten nagelverharder: gevoelig, sterk en extra sterk. De keuze die je maakt hangt af van de conditie waarin je nagels zich bevinden. Als je nagels bij de geringste aanraking al breken, is de extra sterke aan te raden. Nagelverharder is natuurlijk een hartstikke handig middel, maar bij overmatig gebruik ervan kan het de nagel gelig en nog breekbaarder maken dan voorheen.

Nagelstudio

Bij een nagelstudio werken nagelstylisten die als doel hebben om de nagels te verbeteren. De nagelstylist is gespecialiseerd in het opmaken van de nagel en het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van de nagel. Ze maken de zwakke nagels weer sterker en de afgebroken nagels kunnen ze herstellen door het te camoufleren of door nagelverharder of oliën aan te brengen. Elke stad heeft wel enkele nagelstudio’s, waardoor er altijd een bij jou in de buurt zit. Een afspraak maken kan daarom ook heel erg snel. Meestal kan dit telefonisch of via hun website.