Handcrème en handolie

Met onze handen werken we, groeten we, illustreren we onze woorden en nog veel meer. Kortom, het zijn belangrijke lichaamsdelen waar we goed voor moeten zorgen. Handen zijn een van de eerste plekken die tekenen van veroudering kunnen vertonen. Hoewel we bijvoorbeeld meerdere keren per dag onze handen wassen, maken we ze door die zeep juist droger. Met verschillende verzorgingsproducten kun je de vochtigheid van je handen weer op orde brengen en ervoor zorgen dat je handen er fris en jong uit blijven zien. Bovendien is het toch ook een heerlijk momentje om even je handen in te kunnen smeren met een fijn product en jezelf een goed gevoel te geven.

Handcrème of handolie

Vooral in de winter hebben veel mensen last van te droge handen, maar ook in de zomerperiode is dit geen ongehoord probleem. Er is hiervoor een flink aantal flinkcrèmes beschikbaar die de droogte van je handen moeten tegengaan. Er zijn bovendien een flink aantal oliën beschikbaar om de handen mee te kunnen invetten. Droogte en kloofjes kunnen de handen beschadigen. Omdat de huid op onze handpalmen en vingers olie nodig heeft om soepel te blijven en te voorkomen dat de huid hier schuurt of barst, is het verstandig om een handlotion te gebruiken die veel olie inbrengt. Vitamine A en vitamine E in handlotions houden de huid zacht, terwijl de notenolie of alcohol de handen reinigt en ook onmisbare ingrediënten zijn voor handlotions.

Anti-verouderingscrème voor je handen

Naarmate we ouder worden, begint onze huid vocht te verliezen, vooral in onze handen. Handcrèmes herstellen de vochtigheid en elasticiteit in je handen, waardoor ze er weer jong en glad uit gaan zien en kunnen je rimpels doen verminderen. Omdat we het vochtniveau in onze handen willen herstellen, moet een van de hoofdingrediënten water zijn. Water dat alleen op je handen wordt aangebracht, gaat niet inweken, maar als het wordt aangebracht met vette olie, neemt de huid het water wel op. De verzachtende middelen zorgen ervoor dat je huid zacht en zacht aanvoelt. Ze hydrateren niet noodzakelijkerwijs je handen, maar laten ze er jonger en gezonder uitzien. De vitamines in anti aging creams verminderen rimpels, omdat ze de productie van collageen stimuleren. Zoek daarom naar handcrèmes die vitamine A, C en E bevatten.

Geen gezichtscrème of -lotion

Handlotions hebben en dikkere consistentie dan bijvoorbeeld vocht inbrengende gezichtslotions. De dikkere consistentie van een handlotion kan de poriën in je gezicht verstoppen, wat kan leiden tot mee-eters en acne. Om een gezichtscrème of -lotion juist voor je handen te gebruiken is ook niet de bedoeling. Het product is hier niet effectief genoeg voor, omdat de dunne consistentie van gezichtsproducten nauwelijks werking heeft op de dikkere huidlagen van onze handen. Ook al bespaar je daarmee misschien geld door slechts een product te hoeven kopen, uiteindelijk heeft het niet de gewenste effecten. Investeer daarom in goede handcrèmes.

Welke producten zijn geschikt voor jou?

De meest lastige vraag is eigenlijk welke producten geschikt zijn voor jou handen. Er zijn heel veel producten op de markt en niet ieder product is even geschikt. Een schoonheidsspecialiste of nagelstyliste in nagelstudio kan je vaak goed advies geven. Breng daarom eens een bezoekje aan de salon in de buurt.