Hoe vaak ga je naar de nagelstudio of nagelsalon?

Om je handen en nagels goed te verzorgen, maak je regelmatig een afspraak bij de nagelstudio voor een manicure. Hier kun je verschillende behandelingen ondergaan om je handen en nagels weer in topconditie te brengen. Hoe vaak je naar de manicure gaat, hangt af van je persoonlijke wensen. Heb je zelf geen zin of tijd om je nagels te verzorgen en te lakken? Dan kun je zelfs iedere week naar de nagelstudio gaan.

Kunstnagels opvullen

Heb je kunstnagels nagels? Door de groei van je eigen nagels, groeien je kunstnagels uit. Om jouw gelakte nagels mooi te houden, kun je je nagels laten opvullen. Gemiddeld laat men nagels één keer per 3 á 4 weken opvullen.

hoe vaak naar de nagelsalon

Ook voor mannen

Vaak wordt gedacht dat alleen vrouwen naar de manicure gaan, maar niets is minder waar. Ook veel mannen vinden verzorgde handen belangrijk, zeker als ze een representatieve functie hebben. Je handen zijn je visitekaartje. Daarom gaan steeds meer mannen regelmatig naar de nagelstudio. Een basisbehandeling bij de manicure bestaat meestal uit het vijlen van de nagels, het verzorgen van de nagelriemen en, voor vrouwen, het aanbrengen van een verzorgende, kleurloze lak. Daarnaast wordt de huid van je handen gescrubd om dode huidcellen te verwijderen en vervolgens verzorgd met een crème of lotion. Meestal krijg je er ook nog een ontspannende handmassage bij.

Ultieme verzorging

Wil je een uitgebreidere behandeling, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leuk kleurtje op je nagels, kunstnagels of een french manicure, die zorgt voor een mooi wit randje aan het uiteinde van je nagel. Om je handen en nagels extra te verzorgen, boek je een paraffinebehandeling. Hierbij worden je handen in een badje met warme olie gelegd en vervolgens in plastic gewikkeld. De olie wordt bij het afkoelen harder en vormt een laagje om de huid. Dat stimuleert de doorbloeding, terwijl de paraffine je huid optimaal voedt en verzorgt. Na deze behandeling heb je zijdezachte en heerlijk verzorgde handen.