Kan iedereen kunstnagels dragen?

Kunstnagels zijn een fijne oplossing als je eigen nagels niet mooi of lang genoeg zijn. Toch is het goed om van te voren na te vragen of kunstnagels ook voor jou geschikt zijn. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je de keuze maakt om kunstnagels aan te laten brengen. Je werkomstandigheden kunnen bijvoorbeeld ongeschikt zijn voor kunstnagels. Daarnaast zijn niet alle natuurlijke nagels geschikt om kunstnagels op aan te brengen. Als je nagels erg broos of beschadigd zijn bijvoorbeeld. Ook al als je medicatie gebruikt, die ervoor zorgt dat kunstnagels sneller loslaten, is het niet verstandig om kunstnagels te nemen. Een goede nagelstyliste kan je vertellen of en welke kunstnagels een goede keuze voor je zijn.

kan iedereen kunstnagels dragen?

Allergie

Sommige mensen kunnen niet tegen kunstnagels vanwege een allergie. De stoffen in de gelnagel of acrylnagel wekken een allergische reactie op. Ook de lijm, die gebruikt wordt om kant-en-klare kunstnagels te bevestigen, kan een allergische reactie veroorzaken. Meestal bestaat de reactie uit jeuk, irritatie of een rode, opgezette nagelriem. De nagelstyliste kan eerst een druppel gel of acryl aanbrengen op een nagel om te zien of er geen allergische reactie optreedt. Bovendien kun je bij een allergie ook een ander merk proberen om te kijken of je daar wel tegen kunt. Het is ook mogelijk dat je allergisch bent voor acrylnagels, maar niet voor gelnagels, of juist andersom.

Treedt er een allergische reactie op? Dan is het verstandig om je kunstnagels direct te (laten) verwijderen. Het is dan zaak om eerst te onderzoeken welk nagelproduct de allergische reactie veroorzaakt, voordat je opnieuw nagels laat plaatsen. Ga vooral niet zelf aan de slag, als je niet weet wat je doet. Een nagelstyliste beschikt over de juiste nagelproducten en jij misschien niet. Je wilt natuurlijk niet onnodig schade veroorzaken aan je nagels.

Voorzorgsmaatregelen

Als je kunstnagels hebt, is het belangrijk om handschoenen te dragen bij het gebruik van chemische middelen en schoonmaakmiddelen. Zo voorkom je dat je nagels in aanraking komen met stoffen, die ze kunnen beschadigen of oplossen. Middelen als aceton, terpentine, bleekwater en spiritus wil je zeker niet op je kunstnagels hebben. Stoot je je nagels vaak? Laat ze dan korter vijlen om te voorkomen dat ze vroegtijdig afbreken of beschadigd raken. Een nagelstyliste kan je helpen de juiste lengte voor je kunstnagels te kiezen.