Gelnagels zelf onderhouden en verwijderen

Heb je gelnagels laten zetten in een nagelsalon? Dan wil je ze graag zo lang mogelijk mooi houden. Gelukkig kun je zelf je gelnagels onderhouden en ze eventueel af en toe laten opvullen.

Gelnagels zelf onderhouden

Je kunt je nagelsriemen zelf onderhouden. Verzorg bijvoorbeeld nagelriemen goed door ze elke dag in te smeren met nagelriemolie en ze af en toe zachtjes terug te duwen. Draag handschoenen tijdens het schoonmaken of klussen om je nagels te beschermen tegen chemische stoffen en stoten. Om te voorkomen dat je nagels te lang worden, kun je ze af en toe voorzichtig bijvijlen. Bijknippen is geen goed idee! Hierdoor kunnen de gelnagels gemakkelijk breken of scheuren.

Gelnagels zelf onderhouden en verwijderen

Gelnagels zelf verwijderen

Wil je de gelnagels thuis verwijderen? Dat kan op verschillende manieren. Eerst vijl je voorzichtig de glans van de gellak af. Leg daarna een watje met nagellakremover op je nagel en wikkel er een stukje aluminiumfolie omheen. Deze laat je een klein half uurtje zitten, zodat de lak rustig op kan lossen. Daarna kun je de gelnagel gemakkelijk weghalen, eventueel met een tool, die speciaal geschikt is om kunstnagels te verwijderen. Als er nog restjes gel zijn blijven zitten, herhaal je de behandeling nog een keer.

Zijn je nagels schoon? Verzorg ze dan met een nagelcrème of -olie om ze weer in topconditie te brengen. Je kunt gelnagels ook verwijderen door ze een half uurtje te weken in een badje met aceton of een bakje warm water met afwasmiddel en zout.

Ga voorzichtig te werk of kies voor de nagelsalon

Hou er bij het verwijderen van gelnagels rekening mee dat het tijd kost om je eigen nagels helemaal goed schoon te krijgen. Ga altijd voorzichtig te werk om beschadiging van je natuurlijke nagel te voorkomen. Om gelnagels op de juiste manier te verwijderen, kun je het beste naar de nagelsalon gaan, waar alle benodigde producten en materialen voorhanden zijn.