Nagellak, gelnagels en acrylnagels

Wil je je nagels (laten) lakken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel leggen we je de verschillen uit tussen nagel, gelnagels en acrylnagels.

Nagellak

Als je je nagels zelf een kleurtje wilt geven en je wilt snel resultaat, kun je natuurlijk gewoon een simpele nagellak gebruiken. Zowel in de winkel als online kun je tientallen verschillende merken en kleuren bestellen, die je gemakkelijk zelf kunt aanbrengen.

Aan de slag? Gebruik eerst een kleurloze basislak, zodat de nagel mooi egaal wordt en de kleur beter hecht. Breng daarna 1 of 2 lagen nagellak in de gewenste kleur aan, eventueel gevolgd door een toplaag die zorgt voor glans en bescherming van de kleur. Na verloop van tijd kun je de nagellak eenvoudig zelf weer verwijderen met een milde nagellakremover. Een volledig stappenplan vind je hier.

verschhillen nagels

Gellak

Een speciaal soort nagellak is gellak. Gellak dien je onder een UV- of LED-lamp uit te harden. Zo krijgt de lak meer stevigheid en een mooie glans. Gellak blijft wel tot wel 3 weken op je nagels zitten. Kies je voor gellak? Dan kun je natuurlijk een nagelssalon bezoeken, maar je kunt ook zelf aan de slag. Je kunt eenvoudig, online of in de winkel, gellak en een nagellamp aanschaffen voor thuisgebruik. Gellak is geschikt om op je natuurlijke nagels te gebruiken, maar is ook goed toe te passen op kunstnagels, gelnagels en acrylnagels. Het resultaat is altijd een mooi gekleurde, glanzende nagel.

Wil je gelnagels zelf zetten? Reinig dan eerst je nagels en duw je nagelriemen voorzichtig een stukje terug. Daarna breng je de gel aan met een spateltje op de nagel. De gellak laat je drogen en uitharden onder een UV-lamp. Na het uitharden geef je ze een mooi kleurtje of kies je voor een natuurlijk ogende "French manicure". Meer informatie lees je hier.

Gelnagels zijn anders dan acrylnagels. Ze zijn flexibeler en zien er daardoor natuurlijker uit. Omdat ze buigzamer zijn, breken ze minder snel. Ook glazen gelnagels meer dan acrylnagels.

Acryl

Wil je graag langere en mooiere nagels? Dan zijn acrylnagels een goede oplossing. Deze nagels blijven wekenlang zitten, zien er mooi uit en breken niet snel af. Onder de acrylnagel groeit je eigen nagel gewoon door.

Voor acrylnagels ga je naar een nagelsalon. De nagelstyliste maakt eerst je nagels schoon en vetvrij. Daarna wordt een bolletje acryl in de gewenste vorm geboetseerd en netjes afgewerkt. Voor nagelverlenging wordt er onder de acryl een sjabloon of tip aangebracht. De acrylnagel wordt in de juiste vorm gevijld en droogt aan de lucht of onder een UV-lamp. Tot slot worden de nagels versierd met een mooie lak, eventueel aangevuld door nailart.