Nagels verzorgen

Ga eens langs bij een nagelstudio want goed verzorgde handen en nagels zijn belangrijker dan je denkt. Het begint al bij de eerste indruk waarbij je iemand de hand schudt. Je denkt misschien dat handen totaal niet opvallen, maar dat is niet juist. Bij een eerste indruk neem je razendsnel een totaal plaatje van iemand op en hierbij moet niet alleen de kleding en het kapsel goed verzorgd zijn, maar ook de handen en de nagels. Maar hoe zorg je ervoor dat je nagels netjes verzorgd en in topconditie zijn?

Zelf je handen en nagels verzorgen

Begin bij het verzorgen van je handen. Zorg ervoor dat de vochtbalans in de handen goed is en kies voor een vocht inbrengende handcrème. Als je last hebt van droge nagels die snel splijten en scheuren is het verstandig gebruik te maken van een nagelverharder. Voor het vijlen van je nagels kun je het best een kartonnen vijl gebruiken, een metalen vijl heeft de neiging je nagels te beschadigen. Let er bij het vijlen op dat je vijlt met een snelle beweging vanaf de randen naar het midden toe. Als je bij het vijlen een heen en weer gaande beweging maakt hebt je veel kans dat je nagels zullen splijten.

Je kunt het uiteinde van je vijl gebruiken om je nagelriemen terug te duwen. Vooral als je ze wilt lakken, geeft dit een mooier resultaat. Tenslotte gebruik je een polijstvijl om de oppervlakte van je nagels mooi glad te vijlen. Draai de nagels naar je toe en beweeg de polijstvijl heen en weer over de nagels. Je nagels krijgen hiervan een gezonde en verzorgde glans.

Nagels lakken

Tenslotte kun je je nagels lakken in iedere gewenste kleur. Voordat je je nagels lakt, kun je een eerst een basecoat aanbrengen, deze zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Kies bijvoorbeeld voor een leuk felle nagellak of gewoon voor een klassieke transparant.

Nagels laten verzorgen bij een nagelstudio

Wil je je nagels echt tot in de puntjes verzorgd hebben, terwijl jij een heerlijk relaxte middag hebt? Kies dan voor een manicure en laat dan je nagels verzorgen in een nagelstudio. Hier staan professionele nagelstylisten voor je klaar. Zij bekijken hoe de conditie van je nagels is en vervolgens kunnen zijn een passend behandelplan opstellen. Zij geven je nagels precies wat ze nodig hebben en eventueel ook tips om zelf je nagels te verzorgen. Wil je vooral ontspannen? Sommige salons bieden ook handmassages aan.